Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Network Systems Lab (https://www.kth.se/en/ict/forskning/cos/research/nslab), som leds av Prof. Dejan Kostic (https://people.kth.se/~dejanko) vid KTH Informations- och kommunikationsteknik i Kista utlyser en postdoktorstjänst.

Som en del i forskargruppen kommer du att vara involverad i experimentellt systemarbete i samverkan med forskare och doktorander vid forskningsenheten. Du kommer att bidra till vetenskapliga artiklar såväl som till nya ansökningar om forskningsanslag. Mer specifikt kommer du att bedriva forskning inom ett större projekt benämnt Tidskritiska Molntjänster, med forskare från både KTH och RISE.

I detta projekt vill vi säkerställa fördröjningsgränser för viktiga byggstenar (t.ex. geografiskt fördelade nyckel-värde-databaser) som används för betydelsefulla samhällstjänster (t.ex. intelligenta transportsystem). Ditt arbete kommer att innebära design, implementering och utvärdering av nätverkssystem för tidskritiska molnbaserade tjänster och nätverk.

Tjänsten är en anställning på ett år men kan komma att förlängas med ett år till.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du som söker har avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Den sökande till denna tjänst ska ha en doktorsexamen i datavetenskap eller datateknik. Du ska också ha en gedigen bakgrund inom distribuerade system, nätverk, programmering och operativsystem och mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i kritiskt tänkande samt mycket goda kunskaper i C++, UNIX och i något skriptspråk.

Vi söker en mycket motiverad kandidat med vilja att experimentera och utforska och som har internationella publikationer i tidskrifter och på konferenser.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan måste innehålla följande:

  • Curriculum vitae
  • Personligt brev (innehållande beskrivning av tidigare erfarenheter inom det vetenskapliga området och motivering till varför du är intresserad av denna tjänst)
  • Research statement (max 2 sidor)
  • Kontaktuppgifter till tre referenser

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2018-3050
Kontakt
  • Dejan Kostic/Professor, dmk@kth.se
  • Marco Chiesa/Assistant Professor, mchiesa@kth.se
  • HR-handläggare, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2018-12-14
Sista ansökningsdag 2019-03-31

返回职位空缺页面