Kungliga Tekniska högskolan,

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) är en av KTH:s fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare ämnesområdena hälsa, miljö, material och energi. Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa bedriver forskning och utbildning inom områden som rör flera globala samhällsutmaningar. Bland dem finns hållbar energi, hälsa och åldrande befolkningar, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Avdelningen för Teknisk vårdvetenskap är en av nio avdelningar vid institutionen för medicinteknik och hälsosystem, MTH, vid campus Flemingsberg.
Ämnet teknisk vårdvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som syftar till att skapa fungerande och hållbara system som främjar en hälsosam utveckling och meningsfulla liv. Vi utgår från vad det innebär att vara människa i digitaliseringens tidevarv och de krav och förväntningar som följer av att vi lever allt länge och hur det bör påverka utformningen av ny teknik. Vi lägger stor vikt vid behoven och kraven hos en växande äldrebefolkning. Pågående projekt handlar om digitaliseringen av äldrelivet, robotiseringen av äldreomsorgen, upphandling av välfärdsteknik och hemtjänstens arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av projektarbete inom två projekt: BCONNECT@HOME som är ett internationellt projekt om äldres digitala vanor och ett Forte finansierat projekt om kommunala upphandlingsfrågor kopplat till välfärdsteknik. I arbetsuppgiften ingår att vara delaktig i ansökningar och i övrigt i forskargruppens utveckling.

I tjänsten ingår även viss administration som hör samman med projekten, externa kontakter, utformning av nya ansökningar och publicering av resultaten. Administrationen består av aktivt deltagande i genomförandet av de praktiska delarna av projekten vilket innebär samverkan med nationella och internationella partners och ansvar för ett ’arbetspaket’.

Kvalifikationer

För behörighet krävs doktorsexamen.

Meriterande är om du som sökande innehar en doktorsexamen med inriktning mot digitalisering av äldreomsorgen och äldres hemmiljö.

Som sökande bör du ha praktisk erfarenhet av att samverka i forskningsprojekt, en god förmåga att obehindrat uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska samt ha en vana av att arbeta via digitala medier.

Meriterande är om du har praktisk erfarenhet av följande:

-Erfarenhet av implementering och upphandling av medicinsk teknik och/eller välfärdsteknik.
-Erfarenhet av att koordinera internationella forskningsinsatser
-Erfarenhet av tester och utvärdering av robotar i hemmen
-Samverkan med vård- och omsorgsgivare och ingenjörer eller andra - för denna forskning – relevanta aktörer

Personliga egenskaper

Som person är du van vid att driva ditt forskningsarbete självständigt.
Du har även en god förmåga att ta och driva egna initiativ inom ditt forskningsområde och att samarbeta tvärvetenskapligt.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde April
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-0431
Kontakt
  • Britt Östlund, professor, Teknisk vårdvetenskap , 087909797
Publicerat 2019-03-01
Sista ansökningsdag 2019-03-25

Tillbaka till lediga jobb