Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektkoordinator som ska ansvara för koordineringen av ett nyinrättat nationellt centrum för synkrotronljus inom materialvetenskap. Du kommer, tillsammans med föreståndaren och vice-föreståndaren för centrumet, att ansvara för att stimulera och utveckla den svenska användningen av synkrotronljus för undersökningar inom materialvetenskap. Centrat är kopplat till KTHs och Linköpings Universitets ansvar som akademiska värdar för det svenska strålröret vid synkrotronljuskällan PETRA III i Hamburg. Projektkoordinatorn ska hålla dig uppdaterad om den pågående forskningen inom synkrotronljus för materialvetenskap både i Sverige och internationellt. Det ingår också ansvar för samarbetet med forskargruppen på det svenska strålröret i Hamburg samt ansvar för att kommunicera med det svenska forskarsamhället inom akademi, institut och industri om möjligheterna med synkrotronljus för undersökningar inom materialvetenskap. Vidare förväntas projektkoordinatorn bidra till den interna forskningen inom området.

Tjänsten är belägen på Campus KTH, T-bana Tekniska Högskolan.

Tjänsten avser tillsvidareanställning, där KTH tillämpar 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer

För att kvalificeras för tjänsten har du minst en masterexamen inom materialvetenskap, fysik eller annan relevant utbildning. Vidare krävs att du har:

  • Goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska
  • God social kompetens
  • Stort tekniskt intresse med erfarenhet av teknisk forskning och utveckling
  • Goda ledaregenskaper
  • God administrativ förmåga

Det är meriterande om du har genomfört forskarutbildning (med Licentiat- och/eller doktorsexamen) inom materialvetenskap, fysik eller annat relevant område. Erfarenhet från forskning och utveckling med synkrotronljus samt forskning och utveckling inom materialvetenskap är också meriterande för tjänsten. Flytande kunskaper i svenska anses fördelaktiga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2019-1245
Kontakt
  • Peter Hedström, lektor, 08-790 62 17
  • Maya Öberg, personalhandläggare (enbart HR-frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2019-06-07
Sista ansökningsdag 2019-09-05

返回职位空缺页面