Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Avdelningen för Reglerteknik är en del av Skolan för Elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Avdelningen bedriver forskning inom nätverksbaserade styrsystem, mobil robotik, transportsystem, systembiologi och systemidentifiering. Personalen har en mångkulturell bakgrund och arbetsspråket är engelska. Avdelningen är internationellt väletablerad, har många forskningssamarbete med framstående samarbetsparter över hela världen, och är involverad i ett flertal europeiska och nationella projekt.

Du kan läsa mer om Reglerteknik på avdelningens hemsida.

Arbetsuppgifter

Vi söker en forskningsingenjör i styrning av multi-robot system inom Smart Mobility Lab (SML). Den annonserade tjänsten handlar om utveckling och underhåll av hårdvara och mjukvara för både mark- och flygrobotar. Med avseende på hårdvaran förväntas de olika robotarna och deras komponenter bibehållas, och att nya och heterogena hårdvarukomponenter är integrerade med dem. Med avseende på mjukvaran förväntas en mjukvaruplattform för att utveckla kooperativa beteenden för mark- och flygrobotar bibehållas och nödvändiga komponenter utvecklas. Arbetet som ska utvecklas motiveras av och inom ramen för EU: s forskningsprojekt Co4Robots (http://www.co4robots.eu/), KAW IPSYS och SSF COIN (http://www.coinssf.se/).

Kvalifikationer

De sökande förväntas inneha eller snart ha en civilingenjörs- eller magisterexamen inom något av följande (eller liknande ämnen): Elektroteknik, Teknisk fysik, Tillämpad matematik, Maskinteknik eller Datavetenskap. Specialisering inom Robotik och/eller Reglerteknik är en merit.

Sökande behöver ha en utmärkt akademisk meritlista, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter. Urvalet kommer att baseras på hur väl de sökande kvalificerar sig med avseende på ovanstående meriter.

Erfarenhet av Robots Operating System (ROS), samt C ++ och Python programmeringsspråk är nödvändig. Tidigare erfarenhet av genomförandeprojekt är meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande:

1. CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.

2. Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.

3. Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskningsstudier, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.

4. Rekommendationsbrev och kontaktinformation till två referenspersoner.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad upp till 6 månader.

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform 临时职位(3-6个月)
Anställningen avslutas 2020-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-1915
Kontakt
  • Felicia Gustafsson, rekrytering@eecs.kth.se
  • Dimos Dimarogonas, dimos@kth.se
Publicerat 2019-08-19
Sista ansökningsdag 2019-09-19

返回职位空缺页面