Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vid filosofieavdelningen bedrivs forskning i moralfilosofi, vetenskapsteori, riskfilosofi, logik, språkfilosofi och beslutsteori. En del av forskningen är teoretisk, men en stor del av forskningen har en tydlig koppling till relevanta filosofiska frågor för samhället. Avdelningen ger kurser i vetenskapsfilosofi, etik för ingenjörer, riskfilosofi, beslutsteori och matematikfilosofin.

Avdelningen för filosofi vid KTH, inbjuder till en postdoktortjänst (100%), med start 1 september 2020 eller senare, med en anställning om två år. Vi söker en medarbetare som kommer att arbeta i projektet Boosts vs. Nudges: A mechanism-based framework for assessing the effectiveness and normative acceptability of behavioral interventions for sustainable energy consumption, styrt av Prof. Till Grüne-Yanoff.

Arbetsuppgifter

Projektet undersöker mekanismer av beteendeinsatser riktat mot hållbar energiförbrukning, både genom teoretisk modellering och experimentell forskning. I den teoretiska delen utvecklar vi mekanistiska modeller som beskriver hur olika insatser kan påverka hållbart beteende. I den experimentella delen kör vi kvalitativa studier om mekanismer och en långsiktig, storskalig fält-RCT.

Du förväntas bidra till projektets olika stadier: den teoretiska modelleringen av insatser, planering och genomförandet av experiment, organisationen av forskningsaktiviteter och spridningen av projektresultaten genom konferensdeltagande och peer-reviewed publikationer. Forskaren kommer att arbeta i nära samarbete med teammedlemmar vid KTH, Max Planck Institute for Human Development i Berlin och Helsingfors universitet. Du förväntas också aktivt delta i avdelningens forskningsaktiviteter.

Vi erbjuder

 • Internationell arbetsplats.
 • Ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
 • Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.

Kvalifikationer

Du har avlagd doktorsexamen i kognitiv vetenskap eller i vetenskapsfilosofi, med forskningsfokus på beteendeinsatser, eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Doktorsexamen, eller motsvarande utländsk examen, ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång. Du ska ha erfarenhet i planering och genomföring av beteendeexperiment, och är flytande i engelska.

Du är motiverad och strukturerad, har förmåga att ta initiativ och påbörja nya arbetsuppgifter. Du är självständig, kommunikativ och tycker om att samarbeta med andra, även över disciplinära gränser.

Vidare har du pedagogisk förmåga och är vetenskapligt skicklig. Du är medveten om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan måste innehålla följande dokument på engelska (förutom officiella handlingar som också kan vara på svenska):

 • Personligt brev, som beskriver både din tidigare vetenskapliga arbetslivserfarenhet och ditt intresse för denna position
 • Curriculum vitae
 • Kopia av doktorsexamen
 • Förteckning över publikationer
 • Namn och adress (inklusive e-postadress) för två eller flera referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att endast kontakta referenser för utvalda kandidater.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Tidsbegränsad anställning i upp till 2 år, med tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Tidsbegränsad anställning i upp 2 år med tillträde enligt överenskommelse.

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september, eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2020-1275
Kontakt
 • Till Grüne-Yanoff, Professor,, gryne@kth.se
 • Sanna Eklund Dafteke, HR-handläggare/HR-officer,, dafteke@kth.se
 • John Cantwell, Avdelningschef/Head of Division,, john.cantwell@abe.kth.se
Publicerat 2020-06-04
Sista ansökningsdag 2020-08-06

返回职位空缺页面