Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Framtidens problem och samhällsutmaningar är så komplexa att en enskild forskare, forskargrupp eller organisation inte kan lösa dessa på egen hand. KTH har därför skapat sex stycken tvärvetenskapliga plattformar där forskargrupper, centrumbildningar och forskningsinitiativ från hela lärosätet arbetar tillsammans. Forskningsplattformarna tar avstamp i några av KTH:s styrkeområden: digitalisering, energi, industriell transformation, Life Science Technology, material och transport.

Tjänsten som forskningskommunikatör för KTH:s plattformar är placerad i gruppen Kommunikationsstöd på avdelningen Kommunikation och näringslivssamverkan. Gruppen består av tolv personer och har fokus på nationell utbildningskommunikation, forskningskommunikation, internkommunikation och webbutveckling och förvaltning. Avdelningen består utöver Kommunikationsstöd även av grupperna Varumärke och Näringslivssamverkan. De tre grupperna inom avdelningen arbetar i stor omfattning integrerat med olika projekt.

Arbetsuppgifter

Rollen innebär taktiskt och operativt ansvar för kommunikation av KTH:s sex forskningsplattformar. I rollen ingår att ha löpande kontakt med plattformsföreståndare i egenskap av rådgivare för, och utförare av, kommunikationsaktiviteter. Arbetet sker i hög grad självständigt men även i nära samarbete med fakultet och övriga inom administrativt forskningsstöd samt kommunikatörer från hela organisationen. Rollen innebär ett mot organisationen vägledande, rådgivande och kvalitetssäkrande arbete med uppdrag att stödja forskningsplattformarnas kommunikationsarbete i förhållande till det övergripande varumärket.

Inom ramen för tjänsten förväntas man planera och producera olika former av kommunikationsaktiviteter. Rollen kommer främst att vara av operativ karaktär och en tydlig tyngdvikt kommer att ligga på webbkommunikation och digitalt innehåll i de olika interna och externa kanalerna. Kommunikation kopplat till bland annat plattformarnas evenemang ingår också. Arbetsuppgifterna varierar över kommunikationsspektret och innehåller i viss mån även vissa strategiska inslag såsom framtagning av kommunikationsplaner och kommunikationsrådgivning. Tjänsten kan även innebära arbete tillsammans med KTH:s upphandlade byråer.     

Arbetet sker i hög grad självständigt men tjänsten ingår i ett team av totalt tre forskningskommunikatörer varav en är ansvarig för KTH:s övergripande forskningskommunikation och leder därmed arbetet.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
  • Minst fem års erfarenhet av kommunikation i forskningsrelaterad verksamhet eller i kunskapsdrivna organisationer.
  • Dokumenterat mycket god erfarenhet av webbpublicering och skrivande.
  • Bekväm i rollen som beställare från upphandlade byråer.
  • Dokumenterad vana av att driva och arbeta i projekt.
  • Utmärkt språklig och stilistisk förmåga i både skrift och tal i såväl svenska som engelska.

Meriterande

  • Erfarenhet av högskolesektorn och erfarenhet av varumärkesrelaterad kommunikation.
  • Arbetat i Apsis samt CMS-systemet Polopoly.

Som person är du:

  • Strukturerad
  • Mål- och resultatorienterad
  • Självgående
  • Ansvarstagande
  • Samarbetsförmåga

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående/enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2021-0014
Kontakt
  • Cecilia Cahp, cecilia.cahp@academicwork.se
Publicerat 2021-02-04
Sista ansökningsdag 2021-02-25

Tillbaka till lediga jobb