Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Målet med befattningen är att utveckla förståelsen för framställning, struktur och egenskaper hos varmpressade biokompositer.

Arbetsuppgifterna innebär framställning av varmpressade biokompositer baserade på vedfibrer. Mikroskopi, mekanisk provning. Analys av mätresultat. Rapportering av mätresultat i form av vetenskapliga tidskriftsartiklar. Huvudsakliga verktyg är fiberkarakterisering, varmpressning, mikroskopi, densitetsmätningar och mekanisk provning.


Arbetsplatsen


Avdelningen för Biokompositer, Institutionen för Fiber- och Polymerteknologi:  Verksamheten har fokus på nanostrukturerade kompositmaterial, särskilt med nanocellulosa som en komponent. Det vetenskapliga intresset är fokuserat på relationer mellan process och struktur, och relationer mellan struktur och egenskaper. Material som studeras inkluderar nanocellulosa, växtbaserade fibrer, kitinfibriller, och material från dessa komponenter: aerogeler, cellulära material (inkl trä), hydrogeler, kompositer med polymermatris, oorganiska hybrider mm. Postdoktorn kommer att arbeta med Professor Lars Berglund.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd doktorsexamen inom polymervetenskap, kemiteknik eller materialteknik (eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen). Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. 
  • Erfarenhet av och kunskap om: a) framställning av biokompositer, b) mätning av fysikaliska och särskilt mekaniska egenskaper, c) mikroskopi, d) vedfibrer och deras egenskaper.
  • Som person är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra samt god kommunikationsförmåga.  Därtill har du en god analysförmåga och vetenskaplig skicklighet.

Meriterande

  • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
  • Erfarenhet av framställning av biokompositer genom varmpressning av vedfibrer samt god förmåga att skriva vetenskapliga rapporter på engelska för tidskrifter är meriterande för anställningen
  • Det är till fördel om du har god pedagogisk förmåga samt medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år.
En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2022-1908
Kontakt
  • Lars Berglund, 087908118
Publicerat 2022-09-16
Sista ansökningsdag 2022-09-26

Tillbaka till lediga jobb