Skolan för teknikvetenskap vid KTH

Arbetsuppgifter

Matematiska institutionen vid KTH erbjuder en attraktiv tvåårig postdoktortjänst under handledning av S. Di Rocco, inom området algebraisk geometri. Matematiska institutionen vid KTH erbjuder många möjligheter till samarbete och avancemang och har ett brett spektrum av forskargrupper inom området, från mer teoretisk algebraisk geometri till tillämpningar mot dataanalys.

Finansiering för denna tjänst kommer från Knut och Alice Wallenbergs stiftelsen och medför undervisning på cirka 20 % av anställningen. Postdoktortjänsten syftar till att bedriva forskning i matematik, inom algebraisk geometri och relaterade tillämpningar, liksom dataanalys.

Den framgångsrika kandidaten förväntas självständigt bedriva forskning, samarbeta med forskargruppen och aktivt engagera sig i institutionens verksamhet, delta i och anordna seminarier, vara med och bjuda in och ta emot gäster.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö.

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Examen ska vara inom matematik eller tillämpad matematik, alternativt inom ett närliggande område. 

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Vi söker en kandidat med en stark bakgrund inom delar av matematik som är relevanta för algebraisk geometri och är öppen för att utforska de grundläggande aspekterna av vissa tillämpningar inom dataanalys.
 • Den framgångsrika sökande bör vara starkt motiverad, ha förmåga att arbeta självständigt samt i samarbete med medlemmar i forskargruppen och ha god kommunikationsförmåga. 
 • Vetenskaplig skicklighet
 • Pedagogisk förmåga
 • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet

Inga kunskaper i svenska krävs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla: 

 • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.
 • Två rekommendationsbrev som skickas in av brevskrivarna själva via mail, med ämne: “AG23 postdoc”, till jobs@math.kth.se 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 September 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2023-0270
Kontakt
 • Sandra Di Rocco, dirocco@kth.se
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-03-06

Tillbaka till lediga jobb