Skolan för elektroteknik och datavetenskap vid KTH

Arbetsuppgifter

Den utlysta anställningen är inom ett ambitiöst projekt benämnt ”ULTRA”, finansierat av europeiska forskningsrådets (ERC) konsolideringsbidrag. Projektet har en budget på två miljoner euro och är tänkt att dramatiskt ändra hur internettjänster är uppbyggda.

Ditt arbete kommer att innebära design, implementering och utvärdering av distribuerade system och nätverk för att bygga internettjänster med extremt låg latens. Särskild tonvikt kommer att läggas på låg latens, elastiska ramar för maskininlärning (inklusive distribuerat och federerat lärande). Exempel på andra tjänster som ska byggas inkluderar avancerad, strömlinjeformad serverprogramvara, Network Functions Virtualization (NFV) med den verkliga hastigheten av den underliggande hårdvaran, load balancing inom datacenter, smidig och effektiv geodistribuerad datalagringssystem som uppfyller deras Service Level Agreements (SLAs) och scheduling av datapaket över hela Internet.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Arbete i Stockholm med närhet till naturen (frivillig att ta med i svenska annonsen)
 • Frivilligt att skriva ytterligare punkter kring vad KTH eller den specifika anställningen erbjuder eller gör oss unika
 • Tillgång till förstklassig forskningsinfrastruktur

Stor grad av akademisk frihet Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav 

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Du ska också ha en gedigen bakgrund inom distribuerade system, nätverk, programmering och operativsystem och mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i kritiskt tänkande samt mycket goda kunskaper i C++, UNIX och i något skriptspråk.
 • Vi söker en mycket motiverad kandidat med vilja att experimentera och utforska och som har internationella publikationer i tidskrifter och på konferenser.

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Pedagogisk förmåga, såväl som medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet är meriterande. Du har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla: 

CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. Kontaktuppgifter till tre referenser

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

 En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl. ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2023-0487
Kontakt
 • Dejan Kostic, Professor, dmk@kth.se
 • Marco Chiesa, Associate professor, Docent, mchiesa@kth.se
Publicerat 2023-02-23
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb