Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Avdelningen Yt- och korrisionsvetenskap vid institutionen för Kemi söker nu en postdoktor som kommer att arbeta med professor Mark Rutland.

Tjänsten är placerad vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) på KTH.

Arbetsuppgifter

Vi söker en postdoktor som kommer att arbeta med att bedriva och ta ansvar för forskning inom det WISE-finansierade projektet om jonvätskor och supercapacitors.

Att förena kunskap om supercapacitors och jonvätska självassociering. Det vill säger att ta fram lämpliga experiment med användning av olika mätteknik utvärderoch tolka resultat, samt skriver report och vetenskapliga artiklar. Att ingå i, och koordinera kontakter i en multidisciplinärt forsknings projekt. Ansvar för underhåll/utveckling av nyckelteknik. Baserad på inom projeket framtagna resultat, designa en flerskikts supercapacitor demonstrator.

Unga forskare som rekryteras till WISE-programmet kommer att ingå i WISE Forskarskola, ett ambitiöst rikstäckande program med seminarier, kurser, forskningsbesök och andra aktiviteter för att främja ett starkt multidisciplinärt och internationellt nätverk mellan doktorander, postdoktorer, forskare och näringsliv.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Doktorsexamen ska vara inom ett relevant ämnesområde, såsom ytkemi, fysikalisk kemi, elektrokemi, materialkemi eller fysik.
 • Specifika kunskaper om, och erfarenhet av, åtminstone en ytkänsliga mät- och karakteriseringsteknik såsom AFM, neutron reflektans, QCM, ytspektroskopi och/eller EIS.
 • God förmåga att uttrycka sig på engelska både skriftligt och muntligt, då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Erfarehet av jonvätskor system samt erfarenhet av elektrokemisk och kapacitor är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person har du en entusiasm för forskning och för utveckling, handledning och undervisning av dina yngre kollegor och studenter. Du är självgående, självgående och har en stark samarbetsförmåga, ett engagemang för att bidra till en postitiv social arbetsmiljö och ett sinne för humor. Din personliga övertygelse ligger i linje med KTH:s syn på mångfalds- och jämställdhetsfrågor, med särskilt fokus på jämställdhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla:

 • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. Max 2 sidor lång.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-31 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2023-0418
Kontakt
 • Mark Rutland, mark@kth.se
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-05-15

Tillbaka till lediga jobb