Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH

Arbetsuppgifter

Åtagandet att minska koldioxidutsläppen och skapa positiva energidistrikt driver städer och tjänsteleverantörer att utnyttja nya tekniker för att främja hållbarhet som kan förbättra eller förnya konventionella metoder inom alla områden. De allestädes närvarande sensordata och forskningsresultat från litteratur/rapporter ger ovärderlig kunskap som driver beslutsfattandet. Frågan är dock hur man syntetiserar och tolkar de omfattande bevisen på ett effektivt sätt, med tanke på mångfalden av forskningsämnen, inkonsekvens och glesa resultat och den stora volymen av bevisackumulering.

Vi letar efter en högt kvalificerad och motiverad postdoktor som vill få praktisk forskningserfarenhet inom områdena transportvetenskap, kunskapsgraf och maskininlärning/AI (t.ex. stora språkmodeller). Postdoktorn kommer att ingå i ett forskarlag på KTH som leds av Dr. Zhenliang Ma. Postdoktorn förväntas utveckla den faktiska kunskapsgrafen för beslutsfattande inom stadstransport från strukturerade och ostrukturerade data, arbetar nära med forskare som specialiserar sig på transportvetenskap och datavetenskap.'

Handledning: Projektet finansieras av det svenska strategiska forskningsområdet inom transport. Postdoktorn kommer att handledas av Dr. Zhenliang Ma.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • En stark forskningsexpertis inom kunskapsgraf, transport och maskininlärning/AI elle relaterade discipliner.
 •  Tidigare erfarenhet av analys av stora datamängder, kunskapsgrafer, stora språkmodeller och Python-programmering med hjälp av djupinlärningsarkitekturer.
 • Teoretisk bakgrund inom maskininlärning och transportteknik

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Utbildningskompetens inom tillämpad artificiell intelligens inom transportområdet.
 • Medvetenhet om mångfald och lika möjligheter, med särskild inriktning på jämställdhet mellan könen.
 • Kandidater som söker denna tjänst är bekväma med att arbeta i grupp och självständigt och har en god känsla för struktur i sina dagliga arbetsuppgifter. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

 • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2024-1028
Kontakt
 • Zhenliang Ma, zhema@kth.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb