Kungliga Tekniska högskolan,

Avdelningen för reglerteknik bedriver ledande forskning inom uppkopplade reglersystem, reglering av nätverk och systemidentifiering. Industriprojekt utförs med samarbetspartners såsom ABB, Ericsson och Scania. En stor del av forskningen bedrivs inom EU-projekt med europeisk industri och universitet. Vi har ett stort akademiskt nätverk och samarbetar bland annat med forskare på Caltech, MIT, UC Berkeley och Stanford.

För mer information se www.kth.se/ac

Arbetsuppgifter
Vi söker 1-3 postdoktorer med mycket stark bakgrund och intresse inom nätverkade reglersystem, matematik och modellering. De utvalda kandidaterna kommer arbeta inom projekt med fokus på skapande av nya matematiska beräkningsverktyg för grundläggande förståelse och design av nätverkade reglersystem, med fokus på säkra och resilienta cyberfysiska infrastrukturer.

Som postdoktor på KTH har du möjlighet att delta vid konferenser, projekt och andra relevanta aktiviteter som kan utvidga ditt professionella nätverk och gynna din framtida karriär.

Kvalifikationer
Sökanden ska ha avlagt doktorsexamen eller vara nära doktorsexamen inom elektroteknik, reglerteknik, tillämpad matematik eller liknande områden, eller motsvarande. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare (t ex vid sjukdom, föräldraledighet m.fl.). Sökande bör ha en mycket stark bakgrund i regler- och systemteori, optimering eller cyberfysiska system.

Den valda kandidaten behöver ha en utmärkt akademisk meritlista, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska innehålla följande:

  1. CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  2. Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk. 
  3. Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskning, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
  4. Representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument inte längre än 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
  5. Två rekommendationsbrev
  6. Kontaktinformation till två referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenser endast för utvalda kandidater.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2018-2773
Kontakt
  • Henrik Sandberg, Professor, hsan@kth.se
  • Anna Mård, HR Officer, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2018-11-22
Sista ansökningsdag 2019-01-15

Tillbaka till lediga jobb