Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter
Avdelningen för reglerteknik på EECS-skolan på KTH söker 1-2 postdoktorer med ett starkt intresse för teori och metodutveckling för storskalig optimering, beslutsfattande och maskininlärning. Avdelningen består av ca 80 personer (professorer, postdoktorer och doktorander) som bidrar till en avdelning med höga forskningsambitioner och en trevlig och öppen arbetsmiljö. Vår personal är mångkulturell och arbetsspråket är engelska. Avdelningen har gott internationellt renommé med många internationella forskningssamarbeten och är inblandad i ett stort antal nationella och internationella forskningsprojekt. 

Arbetet som postdoktor innebär såväl egen forskning som samarbete med professorer, postdoktorer och doktorander på avdelningen, ofta i större forskningsprojekt. Möjligheter att utveckla färdigheter inom (forsknings) ledarskap, undervisning och skrivande av forskningsansökningar kommer också att ges.

Kvalifikationer
Vi söker kandidater med en doktorsexamen inom ett relevant område (reglerteknik, optimeringslära, tillämpad matematik, maskininlärning, etc.); en vision, ambition och passion för forskning; och stark vetenskaplig produktion (i termer av intressanta och nyskapande forskningsartiklar, öppen källkod av utmärkt kvalitet, etc.) Komplementära färdigheter, t.ex. teori- och systemutveckling/implementationserfarenhet, eller teori och tillämpningsexpertis, är meriterande.

Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare (t ex vid sjukdom, föräldraledighet m.fl.).

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt
Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-0880
Kontakt
  • Mikael Johansson, Professor, mikaelj@kth.se
  • Felicia Gustafsson, HR Administratör, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2019-04-01
Sista ansökningsdag 2019-04-19

Zurück zu Stellenangeboten