Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Nu söker vi en ansvarstagande och serviceinriktad studievägledare som trivs med studentkontakt. Du kommer arbeta vid utbildningskansliet på Skolan för Teknikvetenskap som ansvarar för civilingenjörsutbildningarna i Farkostteknik, Teknisk Fysik och öppen ingång.

I tjänsten ingår studievägledning av studenter på civilingenjörsutbildningen inom Farkostteknik samt engelskspråkiga mastersprogram.

Du blir en del av ett ambitiöst och målmedvetet team om 10 personer. Du erbjuds ett stort kontaktnät och en dynamisk arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

I rollen som studievägledare arbetar du med ett brett ansvarsområde inom huvudområdena studierådgivning, mottagning och utbildningsadministration. Följande arbetsuppgifter förekommer i tjänsten:

  • Ge studenter administrativt och rådgivande stöd under deras studietid
  • Upprätta individuella studieplaner
  • Planera återkommande informationsmöten
  • Vara en objektiv länk mellan studenter och akademin
  • Stödja utbildningskansliet och fakulteten i olika administrativa frågor
  • Samordna och upprätta administrativa rutiner och processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad, har god administrativ kompetens och som trivs med rådgivning och studentkontakt. Du ska ha god datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och svenska. Det är meriterande med erfarenhet som handläggare eller studievägledare, inom universitet och högskola, liksom erfarenhet av de studieadministrativa systemen Ladok och NyA. 

Som person ser vi dig ha god samarbetsförmåga med många olika typer av studenter, kollegor, medarbetare och människor från olika kulturer. Du har lätt att kommunicera med olika parter och funktioner såväl internt som externt.

Du tar ansvar för ditt arbete genom struktur och tar initiativ för både din egen och gruppens utveckling. Då det under vissa delar av året förekommer högre arbetsbelastning är det en fördel att du kan arbeta under stressfyllda perioder och har förmågan att kunna vara flexibel. 

Vi fäster stor vikt vid personligt lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Detta är en tidsbegränsad anställning (föräldravikariat) till och med 2021-01-31.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-1318
Kontakt
  • HannaSara Karlsson, gruppchef, +46 8 790 75 88
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-04

Zurück zu Stellenangeboten