KTH, Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att utföras inom ramen för det EU-finansierade projektet iConsensus, vilket i sin helhet omfattar en plattform för analys och kontroll av produktionsprocesser för bioläkemedel. Den för denna tjänst aktuella delen av forskningsprojektet rör utveckling och optimering av kapillärelektroforestekniker och –metoder för specifika analyter eller grupper av komponenter. Dessutom inkluderas överföring och anpassning av metoder utvecklade för kapillärbaserade system till chipbaserade system. Både teoretiskt och praktiskt arbete kommer att förekomma men tyngdpunkten ligger vid det experimentella utförandet. Samarbete med andra delprojekt inom iConsensus kommer att vara en viktig del i arbetet.

Startdatum är öppet för diskussion men vi ser gärna att tjänsten tillsätts under september/oktober 2019.

Vi erbjuder

  • Internationell arbetsplats.
  • Ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
  • Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.

Kvalifikationer

Sökande bör ha avlagt doktorsexamen inom analytisk kemi med fokus mot bioanalys de senaste tre åren. Erfarenhet av kapillärelektroforetisk och miniatyriserad/chip-baserad analys är ett krav. Färdigheter inom provhantering och provupparbetning av biorelaterade substanser är en stor fördel.

God samarbetsförmåga och hög grad av självständighet är av största vikt. God förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation på engelska krävs.

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

  • Vetenskaplig skicklighet.
  • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet
  • Samarbetsförmåga.
  • Självständighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Om anställningen

Anställningen kommer att gälla för maximalt 21 månader.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-1520
Kontakt
  • Åsa Emmer, , 08 7906407, aae@kth.se
Publicerat 2019-08-22
Sista ansökningsdag 2019-09-12

Zurück zu Stellenangeboten