Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

KTH:s IT-avdelning förvaltar och utvecklar KTH:s centrala nätverk, datorarbetsplatsen, telekommunikation, administrativa system och gemensamma informationssystem samt KTH:s plattform för gemensamma studentprogramvaror och studentdatorsalar. Därutöver stödjer avdelningen övriga KTH i datorrelaterade frågor. Stort fokus ligger för närvarande på att med gemensamma centraliserade lösningar tillgodose de IT-behov som finns inom KTH:s utbildning, forskning och administration.

Enheten för Drift och Infrastruktur inom KTH:s IT-avdelning ansvarar för att driva och underhålla IT-miljön på KTH. Vi ser till att nätverk, servrar, lagring och andra tekniska förutsättningar finns och fungerar på ett stabilt, säkert och effektivt sätt. Genom att erbjuda forskarna en säker, stabil och behovsanpassad IT-miljö stöttar vi den forskning inom hälsa, teknik och miljö som bedrivs vid KTH.

Arbetsuppgifter

Som anställd hos Servertjänster är du med och arbetar med teknik som hjälper forskare, lärare och studenter att hitta smarta lösningar på dagens och morgondagens utmaningar. Du kommer vara i människans tjänst för morgondagens samhälle.

Du kommer vara med och ta fram nya tjänster till forskare men även förvalta redan befintliga tjänster. Både generella tjänster som kan nyttjas av många samt specifika lösningar som kommer vara ett viktigt stöd för enskilda grupper i deras forskning och utbildning. I arbetsuppgifterna ingår dokumentering och beskrivning av rutiner.

Du ingår i ett kvalificerat team som arbetar brett och djupt inom server, nätverk, lagring och backup. Du kommer ibland att arbeta självständigt med stort ansvar och ibland lekfullt ihop med andra. Vi hjälps åt! Du kommer vara expertstöd gentemot användaren och ha dagliga kontakter med andra delar inom KTH IT.

Driftmiljön är baserad på Dell, Cisco, HP, Oracle hårdvara och våra operativsystem är i huvudsak Red Hat, CentOS, Ubuntu och Windows Server. Virtualiserar gör vi framförallt på VMware men även HyperV kan förekomma. Vi kör både on-prem och nyttjar molnlösningar. Driftmiljöerna är i huvudsak placerade på SciLifeLab (Solna) och på KTH Campus (Stockholm).

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid samt bidrar till Covid-19-forskning
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • Möjlighet att arbeta från hemmet

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Vi är nu i behov av att anställa en Linuxguru med bred kompetensbas inom teknik. Vi vill att du har erfarenhet och förståelse av agila principer.

Krav

För tjänsten som systemadministratör söker vi dig som har:

  • Fullgjord gymnasieutbildning eller motsvarande
  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av RHEL, CentOS eller Ubuntu
  • Dokumenterad erfarenhet av automatisering via Red Hat Satellite, Ansible eller motsvarande

Vidare har du goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift, då det krävs i det dagliga arbetet. En gedigen plan för att nå tillräckliga språkkunskaper ska sättas upp om brister finns idag.

Meriterande

Det är för tjänsten meriterande om du har:

  • Högskoleexamen inom IT eller yrkesutbildning inom IT, IT-säkerhet, DevOps eller liknande
  • Kunskap om DevOps kultur och metoder samt dokumenterad erfarenhet av agila principer
  • Innehav av körkort B
  • Arbetat med Kubernetes eller liknande lösningar
  • Erfarenhet av Shellscript (bash, ksh etc.), Perl, Python eller ren programmering
  • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och vilja att lära mer

Som person är du kommunikativ och har förmåga och intresse att utbyta idéer, förslag och erfarenheter med dina kollegor. Du är bra på att samarbeta och har hygglig social kompetens. Efter ett tag på plats tror vi att du får förmåga att vara självgående. Vidare är du duktig på att organisera ditt arbete samt har driv att utvecklas och lära dig mer inom området. Du är orädd och vågar testa nya lösningar! Vi söker dig som också är prestigelös, analytisk och som har god förmåga att se olika användarbehov och att driva arbetet i den riktningen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, 6 månaders provanställning tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm / Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2021-0181
Kontakt
  • Mikael Lamming, lamming@kth.se, 087909550
Publicerat 2021-07-09
Sista ansökningsdag 2021-08-30

Tillbaka till lediga jobb