Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Vår ekonomiavdelning växer!
KTH söker nu förstärkning av en redovisningsekonom till ekonomienheten på Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa, CBH.
Vi letar efter en kollega som är strukturerad, serviceinriktad och som trivs med att arbeta i team men med eget ansvar. Vill du arbeta på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid och samtidigt vidareutveckla dina kunskaper inom statlig redovisning så kan detta vara tjänsten för dig!

KTH värnar om sina medarbetare och du välkomnas till en arbetsplats med goda förmåner, möjlighet till distansarbete och flexibla arbetstider.

Arbetsuppgifter

På ekonomienheten är vi 20 engagerade medarbetare som arbetar på skolans anrika huvudcampus vid Valhallavägen. Vi arbetar tätt tillsammans för att på bästa sätt stödja skolans kärnverksamhet gällande ekonomifrågor. Då några av våra forskargrupper är verksamma vid Albanova och i Solna kommer du vid behov att arbeta på plats där.

Som redovisningsekonom har du en viktig roll där du sköter projektredovisningen för några av skolans forskargrupper. Det innebär att du har tät kontakt med prefekter, avdelningschefer och projektledare samt stödjer dem med ekonomiskt underlag i deras kontakter med interna och externa finansiärer. Du rapporterar direkt till skolans ekonomiansvarige och medverkar i de flesta förekommande arbetsuppgifterna på vår ekonomienhet så som;

 • Projektredovisning och projektadministration
 • Stöd till forskare med ekonomiskt underlag i deras kontakter med interna och externa finansiärer
 • Rapportering till finansiärer
 • Resultatuppföljning
 • Löpande bokföring, budget och bokslutsarbete
 • Tillsammans med dina kollegor deltar du även i den kontinuerliga utvecklingen av ekonomienhetens rutiner och arbetssätt. 

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som är utbildad civilekonom/högskoleekonom, alternativt har annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet av ekonomiarbete med inriktning redovisning samt har goda kunskaper i Excel. Då vi verkar i en internationell miljö är det en förutsättning i det dagliga arbetet att du kan uttrycka dig både på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig redovisning, med fördel från universitet eller högskola. Det är också fördelaktigt om du har erfarenhet av att arbeta med EU-projektredovisning och det är ett plus om du tidigare arbetat i Unit4/Agresso.

Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i rollen som redovisningsekonom hos oss ser vi att du har en personlig mognad, är självgående som person och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter utförs på ett noggrant och kvalitativt sätt efter utsatta tidsramar. Vidare är du strukturerad och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Eftersom ekonomiavdelningen är en stödfunktion till kärnverksamheten så trivs du mycket bra i en serviceroll och har lätt för att samarbeta med andra och har därtill förmågan att på ett lättförståeligt och tydligt vis kommunicera ditt budskap till andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

 • CV 
 • Kortfattad redogörelse för ditt intresse för tjänsten samt hur du kan bidra i din roll som redovisningsekonom hos oss (max 1 sida).

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal och inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2021-2588
Kontakt
 • HR-Administratör, Edith Malm Tönseth , 08 790 60 73
 • Ekonomiansvarig, Simon Barsaum, 08 790 42 35
Publicerat 2021-12-17
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Zurück zu Stellenangeboten