Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en forskningsingenjör till Emma Lundbergs forskningsgrupp vid KTH. Gruppen bedriver framstående forskning inom spatiell proteomik och cellbiologi, samt inom bildanalys genom maskininlärning. Målet är att kartlägga lokaliseringen av humana proteiner i celler och vävnader, förstå variationer i lokaliseringen av proteiner över tid och mellan individuella celler, samt studera hur avvikelser i lokaliseringen kan bidra till förändrad funktion och humana sjukdomar. En del av forskningsgruppen ansvarar för den subcellulära sektionen av den öppna databasen The Human Protein Atlas (HPA, www.proteinatlas.org).

I gruppen används främst antikroppsbaserade metoder för att lokalisera proteiner i celler och vävnader. Du kommer att arbeta med cellodling och immunofluorescens (ICC-IF) för att studera den detaljerade subcellulära distributionen av proteiner i organeller och andra strukturer i individuella celler. Du kan också komma att arbeta med multiplex immunofluorescens (mIF) för att studera distributionen av proteiner i olika celltyper i vävnader, exempelvis genom teknologin CODEX/Phenocycler. För bildtagning används olika typer av fluorescensmikroskopi. I arbetsuppgifterna ingår även grundläggande kvalitativ och kvantitativ bildanalys.

Du kommer att vara anställd vid institutionen för Proteinvetenskap, som är en del av skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Den svenska delen av Emma Lundbergs forskargrupp har sitt säte vid Science for Life Laboratory i Solna, vilket är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. En annan del av gruppen arbetar vid Stanford University i Kalifornien.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd examen på grundnivå eller avancerad nivå (högskoleutbildning) inom ämnet bioteknik, molekylärbiologi, cellbiologi, biomedicin eller liknande ämnen
 • Ämneskunskap och tidigare erfarenhet av laborativt arbete inom bioteknik, molekylärbiologi och/eller cellbiologi
 • Utmärkta kunskaper i engelska då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande

 • Erfarenhet av cellodling
 • Erfarenhet av immunofärgning av celler och/eller vävnader
 • Tidigare arbete med fluorescensmikroskopi
 • Kunskap om bildanalys med exempelvis CellProfiler
 • Erfarenhet av programmering i R och/eller Python

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du pålitlig, samt har en stark samarbetsförmåga och en god kommunikationsförmåga. Du bör också kunna arbeta självständigt, samt på ett aktivt sätt bidra till att lösa problem och driva projekt framåt. Vi ser gärna att du är organiserad, strukturerad och noggrann.  Att arbeta vid KTH kräver medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor, med särskild fokus på jämställdhet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla:

CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. Personligt brev, max 2 sidor långt 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 12 mån, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2023-0511
Kontakt
 • Ulrika Axelsson, ulrika.axelsson@scilifelab.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Tillbaka till lediga jobb