Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

KTH söker en antagningshandläggare med ansvar för handläggning av anmälningar för EIT InnoEnergy, ett europeiskt utbildningssamarbete bestående av 15 universitet som erbjuder fem gemensamma masterprogram inom innovativ energiteknik. Utöver arbete med EIT InnoEnergy omfattar tjänsten även handläggning av antagning till KTH:s utbildningsprogram och kurser på grund- och avancerad nivå. Rollen innebär ett stort ansvarstagande och självständigt arbete.

KTH ingår i fem konsortier inom det prestigefyllda samarbetet European Insititute of Innovation and Technology (EIT).  Syftet med EIT är att stärka Europas konkurrenskraft och position som global ledare av innovationer inom strategiskt utvalda områden. Utöver medverkan i dessa konsortier driver KTH två Master School Office, ett för EIT Digital och ett för EIT Urban Mobility, vilket innebär att studieadministration och antagning till konsortiernas gemensamma mastersprogram koordineras från KTH.

KTH kommer ansvara för EIT InnoEnergys antagningsprocess från årsskiftet 2024/2025 och under hösten 2024 kommer överlämning ske från Karlsruhe Institute of Technology (KIT) i Tyskland. Resor till Tyskland förekommer under denna period och resor till partneruniversitet inom Europa kan förekomma vid behov.  

Arbetet innebär ett nära samarbete med andra universitet i Europa inom EIT och omfattar kvalificerad handläggning, administration, informationsarbete samt bedömning av akademiska och gymnasiala meriter från Sverige och andra länder.

Du är en del av en grupp som arbetar nära varandra. Arbetet drivs av ständiga förbättringar och att kontinuerligt utveckla KTH:s processer. I arbetet ingår många interna och externa kontakter samt kontakter med sökande och studenter per telefon och e-post både på svenska och engelska. Du kommer att vara en del av antagningsgruppen på KTH men även ha ett nära samarbete med EIT-gruppen inom samma avdelning.

Läs mer om EIT InnoEnergy-samarbetet på https://www.innoenergy.com/for-students/master-school/

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Ett mycket gott arbetsklimat där vi stöttar varandra och delar många skratt

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Studier på högskola/universitet som arbetsgivaren finner relevanta
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då det krävs i det dagliga arbetet. Det huvudsakliga kommunikationsspråket inom antagningsgruppen är svenska och inom EIT engelska
 • God kommunikativ förmåga
 • Samarbetsförmåga

Meriterande

 • Kunskaper och erfarenheter av arbete i en europeisk kontext, gärna inom utbildningsområdet
 • Erfarenhet av att bedöma akademiska och gymnasiala meriter från andra länder
 • Erfarenhet av studiedokumentationssystemet Ladok och antagningssystemet NyA
 • Erfarenhet av att arbeta på en statlig myndighet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Kontaktuppgifter till fackliga representanter.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2024-0193
Kontakt
 • Helena Leidebrant, 087906139
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb