Skolan för elektroteknik och datavetenskap vid KTH

Arbetsuppgifter

Vi söker en till tre postdoktorer med stark bakgrund och intresse inom nätverkade reglersystem, matematik, modellering, förstärkande inlärning och maskininlärning. De utvalda kandidaterna kommer arbeta inom projekt för att utveckla nya matematiska beräkningsverktyg för grundläggande förståelse och design av nätverkade reglersystem, inklusive inlärning av komplex beslutsfattande dynamik från big data och modellering av nätverkade cyber-fysisk-humana reglersystem.

Avdelningen för reglerteknik bedriver ledande forskning inom uppkopplade reglersystem, reglering av nätverk och systemidentifiering. Industriprojekt utförs med samarbetspartners såsom ABB, Ericsson och Scania. En stor del av forskningen bedrivs inom EU-projekt med europeisk industri och universitet. Vi har ett stort akademiskt nätverk och samarbetar bland annat med forskare på Caltech, MIT, UC Berkeley och Stanford.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Sökande behöver ha en mycket stark bakgrund i regler- och systemteori, optimering eller cyberfysiska system.
 • Avlagd doktorsexamen inom elektroteknik, reglerteknik, tillämpad matematik eller motsvarande.

De valda kandidaterna behöver ha vetenskaplig skicklighet med en utmärkt akademisk meritlista samt väl utvecklade analytiska färdigheter och färdigheter i problemlösning. Vi söker starkt motiverade kandidater som både kan arbeta självständigt, likväl ha god samarbetsförmåga. Som sökande behöver du också besitta en pedagogisk förmåga. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter. 

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Det är meriterande med medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Kontaktuppgifter till fackliga representanter.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

 • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. 
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering.

Om anställningen är placerad i säkerhetsklass, krävs en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) för att bli behörig. Information om tjänsten är placerad i säkerhetsklass ges i samband med rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2024-1727
Kontakt
 • Prof. Karl Henrik Johansson, kallej@kth.se
 • Assistant Prof. Angela Fontan, angfon@kth.se
 • HR Viktor Söderlund, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-06-29

Tillbaka till lediga jobb