Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Institutionen för hållfasthetslära bedriver grundläggande och tillämpad forskning inom biomekanik, kompositmekanik, kontaktmekanik, brottmekanik och utmattning, materialmekanik och pappersmekanik. Det finns starka kopplingar till industri och offentliga aktörer. Postdoktorprojektet vid institutionen för hållfasthetslära kommer att drivas med professor Sören Östlund som projektledare.

Arbetsuppgifter

Det aktuella projektet handlar om experimentell karakterisering och kvantifiering av mikroskopiska deformations- och skademekanismer i papper och kartong vid fuktändringar och under komplexa belastningsfall. Två frågeställningar som ska studeras är vad som händer på mikroskopisk nivå vid fuktändringar i fibrer och fiberfogar samt vilka deformationsmekanismer som är dominerande vid kompressionsbelastning i arkets plan. Av stor vikt är att kunna mäta och karaktärisera den mikroskopiska deformationen. För att kunna göra detta måste unika 4D datortomografi-undersökningar kombineras med matematisk modellering.

Postdoktoranställningen avser i första hand ett års anställning. Under förutsättning att forskningen är framgångsrik och finansiering kan ordnas kan tjänsten förlängas med maximalt ett år.

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund är doktorsexamen inom maskinteknik eller motsvarande. Utöver traditionella akademiska meriter är en relevant doktorsavhandling, internationell erfarenhet och språkkunskaper meriterande. För den aktuella tjänsten är kunskap om och erfarenhet av datortomografi av stor betydelse och speciellt design och tillverkning av olika provutrustningar för ändamålet. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Utforma din ansökan enligt KTH:s cv-mall för anställning av lärare. Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen och cv-mallen.

Komplett ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Du ansöker online via KTH:s rekryteringssystem.

För mer information om KTH:s bedömning, se Anställningsordning vid KTH.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Följebrev med sammanfattning av din ansökan samt redogörelse för din motivation och dina forskningsintressen
  • Ett detaljerat CV
  • Kontaktuppgifter till två referenser
  • Betygsutdrag och examina

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0238
Kontakt
  • Sören Östlund, Professor, +46 8 790 75 42, soren@kth.se
  • Artem Kulachenko, Lektor, +46 8 790 89 44, artem@kth.se
Publicerat 2019-02-04
Sista ansökningsdag 2019-02-22

Tilbage til Ledige stillinger