Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Vi söker två postdoktorer i optimeringslära till avdelningen för optimeringslära och systemteori, institutionen för matematik, KTH. Speciellt är anställningarna avsedda att stärka matematik av vikt för artificiell intelligens. Vi söker kandidater med en stark bakgrund i traditionell matematisk optimering och ett intresse att koppla traditionella kunskaper med nya sätt att tänka för att hantera optimeringsproblem av vikt för artificiell intelligens.

Innehavaren av en anställning förväntas forska, och dessutom undervisa upp till 20% av tiden. Den specifika forskningsinriktningen bestäms av den sökande, och ska anges och motiveras i ansökan. Postdoktoranställningarna är del av ett förnyelseprojekt på avdelningen. Det förväntas att en biträdande lektorsanställning kommer att annonseras under tiden för postdoktorsanställningarna.

Anställningarna är tidsbegränsade, heltid, ettåriga med möjlig förlängning till två år.

Kvalifikationer

Vi söker kandidater med doktorsexamen i optimeringslära eller relaterat område. Kandidaten kan inte ha sin doktorsexamen från KTH. Vi söker en kandidat med stark bakgrund inom matematisk optimering, företrädesvis inom ett delområde som komplementerar den forskning som idag bedrivs av fakultetsmedlemmarna vid avdelningen för optimeringslära och systemteori. Den sökande ska vara starkt motiverad, ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med medlemmarna vid avdelningen, och ha god kommunikationsförmåga. Färdigheter i svenska är inget krav.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan skall innehålla: ett Curriculum Vitae med publikationslista, en beskrivning av den sökandes forskning och en motivering till att den sökandes intresse för anställningen. Upp till tre rekommendationsbrev kan skickas direkt av brevskrivarna via e-post till jobs@math.kth.se med S-2019-0539 som ämnesrad.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0539
Kontakt
  • Anders Forsgren, professor, e-mail andersf@kth.se
Publicerat 2019-03-25
Sista ansökningsdag 2019-04-30

Tilbage til Ledige stillinger