Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter

KTH söker nu en ekonomihandläggare för placering i redovisningsgruppen som idag består av elva personer och sitter i ljusa lokaler på KTH Campus. Tillsammans ansvarar ni för KTH:s redovisningsmodell, koncernredovisning och bokslutsarbete samt GVS redovisning. Gruppen tillhandahåller regelverk, handböcker, utbildningar samt support inom redovisningsområdet till KTH:s ekonomer.Tjänsten som ekonomihandläggare är placerad i den gruppering som utgör KTH:s experter inom statlig redovisning. I tjänsten ingår löpande redovisning och avstämningar rörande KTH. Du ger support till KTH:s ekonomer och genomför löpande kontroller och avstämningar av den redovisning som sker inom KTH:s skolor och GVS. Du håller också i utbildningar inom ditt område för icke ekonomer. Vid behov deltar du även i redovisningsarbetet för GVS. I denna tjänst har duframför allt kontakt med de redovisningsansvariga vid KTH:s skolor. Du rapporterar till KTH:s redovisningschef.         

Som ekonomihandläggare kommer du tillhöra Ekonomi inom GVS som är policy- och regelskapande,rådgivande, samordnande samt utvärderande vilket bland annat innebär att avdelningen fastställer föreskrifter och rutiner för ekonomihantering och upphandling vid KTH. Det övergripande målet är en för KTH rättvisande redovisning och effektivt resursutnyttjande.

Ekonomi leds av KTH:s ekonomichef och består av närmare 50 anställda fördelade på controller-, redovisnings-, reskontra-, system- och upphandlingsgruppen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom/högskoleekonom med inriktning mot redovisning med minst två års erfarenhet av statlig redovisning. Du behärskar Unit 4 business (Agresso), Excel och Word samt svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Du känner dig bekväm i att tala inför en större grupp .

Tidigare arbetslivserfarenhet från universitet/högskola är meriterade.

I din yrkesroll är du kvalitetsmedveten och har en god förmåga att ta egna initiativ. Du är serviceinriktad och uppvisar en god samarbetsförmåga. Vidare tar du ansvar för ditt arbete och kan hantera arbetstoppar,vid till exempel bokslut, på ett bra sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0194
Kontakt
  • Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
Publicerat 2019-04-03
Sista ansökningsdag 2019-04-30

Tilbage til Ledige stillinger