Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Skolan för teknikvetenskap och Institutionen för mekanik erbjuder en postdoktor tjänst i människans rörelsebiomekanik, med fokus på hur balans, sensorik och motorik påverkar rörelseprestation.

Arbetsuppgifter

Projektet körs i samarbete med Karolinska Institutet, Institutionen för kvinnor och barns hälsa. Syftet med det här projektet är att skapa en optimeringsmodell som förutser patienters motorisk prestation med avseende på personens styrka, rörelseomfång, smärta, sensorisk förmåga, etc. Vårt mål är att skapa biomekaniska modeller som representerar människokroppen i rörelse, samt att genom att individualisera modellerna för att kunna förstå vilka rörelsestrategier som hjärnan tillämpar för att kompensera vid funktionsnedsättningar.

Dina ansvarsområden består av att arbeta tillsammans med en ingenjör eller matematiker och samla kvantifierbar data genom att undersöka motoriska och sensoriska förmåga hos patienter med motoriska nedsättningar och mäta motoriskprestation, och utvärdera nya samband. Dina ansvarområden består också av att skriva resultaten i högrankade peer-granskade tidskrifter och att kommunicera vid vetenskapliga konferenser.

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat med doktorsexamen (PhD) i biomekanik, neurologi, fysioterapi, eller annan motsvarande utbildning med relevans för området, gärna med inriktning mot motoriskkontroll eller balans (avslutat under de senaste tre åren). Utöver traditionella akademiska meriter, är det en fördel med dokumenterad erfarenhet av forskning och experiment på människor, helst patienter med motoriska funktionsnedsättningar.  

Den sökande ska ha ett stort intresse för forskningsområdet. Tjänsten kräver god förmåga att arbeta både självständigt och inom ett multidisciplinärt team. Den sökande bör således ha den bra samarbetsförmågan och socialkompetens som krävs, samt en god förmåga att skriva vetenskapligt på engelska och kommunicera med patienter på svenska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla följande dokument i PDF-format:

  • Kortfattad redogörelse varför den sökande vill ägna sig åt forskarstudier
  • CV och publikationslista
  • Betygsavskrift från högskola/universitet
  • Kontaktinformation för två referenser 
  • PhD thesis och två utvalda vetenskapliga artiklar (pdf format).

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0714
Kontakt
  • Elena Gutierrez Farewik, Professor, lanie@kth.se, tel: +46 (8) 790 77 19
  • Ruoli Wang, Doktor, ruoli@kth.se, tel: +46 (8) 790 68 01
Publicerat 2019-04-09
Sista ansökningsdag 2019-05-10

Tilbage til Ledige stillinger