Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

Inom hållfasthetslära bedrivs grundläggande forskning inom generiska områden och denna kunskapsbas utnyttjas sedan i tillämpad forskning för att utveckla metoder för tillförlitlig design av strukturer, material och processer. Den tillämpade forskningen är inriktad mot olika aspekter av biomekanik, kompositmekanik, kontaktmekanik, brottmekanik, utmattning och tillförlitlighet, materialmekanik och pappersmekanik med starka kopplingar till industri och offentliga aktörer. Experimentell provning är av stor betydelse för institutionens forskning och institutionen har ett välutrustat laboratorium som är en del av Odqvistlaboratoriet för experimentell mekanik vid KTH.

Arbetsuppgifter

Institutionen för hållfasthetslära söker nu en forskningsingenjör vars huvuduppgift skall vara hållfasthetsteknisk provning inom ett brett område, på en stor mängd olika material, ibland med miljöpåverkan, där provkroppen också kan variera kraftigt i storlek. I anställningen ingår projektplanering, utveckling och konstruktion av nya försöksuppställningar, framtagande av givare samt programmering. Arbetet innebär självständigt genomförande av provning, ibland normstyrd, ibland med start i konstruktion av lämplig provrigg och oftast med avslutande dokumentation i form av en slutrapport. Det ingår även utbildning av medarbetare om provning, samt viss utbildning av studenter. I arbetet ingår även att utarbeta offerter och bistå vid upphandlingar samt genomföra inköp. Uppgifterna skall dels utföras självständigt, dels i nära samarbete med laboratorieföreståndaren, med forskare, fakultet och verkstadspersonal samt externa uppdragsgivare.

Kvalifikationer

Civilingenjör, eller motsvarande kompetens, med inriktning mot hållfasthetslära. Erfarenhet av hållfasthetsteknisk provning, samt användning av modern mätteknik och insamling av data med dator, är en nödvändighet. Mycket goda kunskaper i hållfasthetslära och svenska samt goda kunskaper i programmering och engelska krävs.

Forskarutbildning inom hållfasthetsområdet är meriterande. Erfarenhet av hydrauliska system och konstruktionsarbete värdesätts. Forskningsingenjören skall hjälpa till med provning åt personer med olika stor erfarenhet inom provning och behöver därför kunna samarbeta på ett smidigt sätt med alla och ibland även hjälpa till att formulera provmålen. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0832
Kontakt
  • Mårten Olsson, mart@kth.se, 08-790 75 41
  • Martin Öberg, martinob@kth.se, tel. 08-790 75 47
Publicerat 2019-05-03
Sista ansökningsdag 2019-05-23

Tillbaka till lediga jobb