Kungliga Tekniska högskolan,

Arbetsuppgifter

Som elektronikingenjör på avdelningen för rymd och plasmafysik, arbetar du med elektronik hela vägen från design, tillverkning och testning till användandet av instrument på sondraketer och satelliter. Du samarbetar med avdelningens forskare och övriga ingenjörer, och med andra universitet, företag och rymdorganisationer som t ex European Space Agency (ESA). 

I din roll arbetar du med:

  • design av elektroniken mot de vetenskapliga kraven.
  • verifikation av att ingående komponenter fungerar i rymdmiljön.
  • provning av instrument inklusive testuppställningar och dokumentation.
  • integration av instrument på sondraketer och satelliter.
  • handledning av studenter som deltar i våra rymdprojekt. 

Kvalifikationer

Du har civilingenjörs- eller masterexamen inom teknisk fysik och/eller elektronik, eller motsvarande. Vi söker dig som har gediget intresse och kunnande i framförallt analog elektronik, men du ska också kunna arbeta med digital elektronik och tillverkningen av elektronik. Du har kunskap inom områden som t.ex. joniserande strålnings påverkan på elektronik och elektromagnetisk kompatibilitet (EMC). Kunskap i och intresse för programmering är en merit. En fördel är att ha förståelse för mekanikkonstruktionens grunder, då instrumenten kan innefatta elektromekaniska system. Då vi samarbetar internationellt är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Du trivs med att arbeta i en miljö med utmaningar, både tekniskt och tidsmässigt. Vi uppskattar om du är positiv till att gå kurser och lära dig nytt. Det är viktigt att du fungerar i grupp men även att du gillar att driva ditt eget arbete självständigt framåt. Du bör även ha en pedagogisk läggning för arbete med studenter i laboratoriet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande:

CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper. Kopior av examensbevis och betyg. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.   Personligt brev. Eventuella representativa publikationer eller tekniska rapporter: dokument inte längre än 10 sidor vardera. För längre dokument, bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten. Rekommendationsbrev och kontaktinformation till två referenspersoner.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-1596
Kontakt
  • Tomas Karlsson, +46 8 790 77 01
  • Tysse Norlindh Falk, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-08-20

Tillbaka till lediga jobb