Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

SciLifeLab

SciLifeLab grundades 2010 som en gemensam satsning mellan fyra universitet: Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska Högskola (KTH), Stockholms universitet (SU) och Uppsala universitet (UU). SciLifeLab skapar en unik miljö och idag är ett internationellt ledande forskningscentrum. Forskare och ingenjörer vid SciLifeLab utvecklar, använder och erbjuder avancerade tekniker för att skapa ökad förståelse av livsviktiga processer på molekylär nivå med fokus på hälsa och miljö. SciLifeLabs nationella infrastruktur stöder forskningsverksamhet vid alla svenska universitet samt inom hälso- och sjukvård och industri.

Campus Solna är värd för SciLifeLab-forskare från Stockholms Trio (KI-KTH-SU), samt nästan hälften av SciLifeLabs nationella forskningsinfrastrukturer. Arbetet vid Campus Solna kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom tre områden: molekylär cellbiologi, translationell medicin samt miljö och biodiversitet. Cirka 600 personer arbetar i Alpha- och Gamma-byggnaderna (15 000 m2) på Campus Solna. Anställningen som labbsäkerhetskoordinator ligger formellt vid Universitetsförvaltningen, Gemensamt verksamhetsstöd, på KTH (SciLifeLab Administration), men arbetsplatsen är Campus Solna i SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet.

Arbetsuppgifter

Du kommer jobba inom gruppen Site Support som har ansvaret för driften av Campus Solna. Arbetet som labbsäkerhetskoordinator innebär att samordna det grundläggande infrastrukturstödet som forskargrupperna vid Campus Solna behöver för att säkerställa att deras verksamhet uppfyller de krav som arbetsmiljölagar, brandskyddsregler och säkerhetsföreskrifter kräver. Arbetsuppgifterna kommer omfatta, förutom labbsäkerhetsfrågor, även brandskydd, arbetsmiljö, funktioner som kemikalieinventering, med mera. Campus Solna befinner sig i en fas av vidareutveckling där utökad samordning mellan de tre grundande universitet i Stockholm pågår. Labbsäkerhetskoordinatorn kommer att vara involverad i delar av detta utvecklingsarbete. Egna initiativ till förbättring och effektivisering kommer att värdesättas och det finns möjligheter att utveckla rollen.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom biologi eller kemi, eller gedigen erfarenhet av arbetsuppgifter som arbetsgivaren uppskattar motsvarar detta, samt erfarenhet av praktiskt laborativt arbete och labbsäkerhet. Dokumenterade kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete och riskbedömningar samt brandskydd, kemikaliehantering, och biosäkerhet. Du har mycket god förmåga att planera och organisera, samt att samarbeta med och leda människor. Erfarenhet från arbetsledande befattning är meriterande men ej ett krav. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har disputerat inom livsvetenskaperna, samt har mycket goda kunskaper av kemikalieregistret KLARA och tidigare erfarenhet av arbete från statlig verksamhet, gärna inom universitets- och högskolesektorn.

Som person ska du kunna strukturera, följa upp och dokumentera ditt arbete på ett effektivt sätt inom rimliga tidsramar, samt vara tydlig i din kommunikation. Du är noggrann med detaljerna i ditt arbete och ser brister i rutiner och dokumentation som möjligheter till förbättringar. Med arbetet följer ett självständigt ansvar för de egna arbetsuppgifterna, men där det gemensamma resultatet för gruppen står i fokus. Du måste kunna arbeta utan detaljerade vägledning, och det är en självklarhet att vara lösningsorienterad i både stort som smått. När det uppstår stressiga situationer agerar du lugnt och kontrollerat. Du kan prioritera om bland dina arbetsuppgifter när så behövs. Då arbetet innebär många och täta kontakter med mycket engagerade forskargrupper kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenslommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2020-0201
Kontakt
  • Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se
  • Per Ljungdahl, per.ljungdahl@scilifelab.se
Publicerat 2020-06-17
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Tillbaka till lediga jobb