Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH

Arbetsuppgifter

Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer 2045 och för detta krävs en omställning av transportsektorn. Ett tekniksprång för fordon och transportsektorn pågår, som gör att sektorn snabbt behöver förhålla sig till automation, digitalisering och uppkopplade lösningar. Viktiga komponenter i klimatomställningen är introduktionen av hållbara drivmedel, med elektrifiering som en viktig del. Att knyta samman godstransporter kring noder som hamnar är en viktig del av omställningen, men möter koordineringshinder och lärandeutmaningar.

Digital Transport Southern Stockholm (DTSS) projektet har som mål att genom forskningsbaserad kunskap, modellgenerering och simulering etablera en samsyn mellan väsentliga aktörer i den södra delen av Stockholmsregionen kring hur smarta, multimodala verksamhets- och styrningsformer kan etableras för godstransporter, som möter kraven på transporteffektivitet, klimatanpassning och trafiksäkerhet. Resultaten kommer både externa aktörer/partners och Trafikverket till del, för Trafikverket som konkreta krav på väganläggningen.

Som forskare i det här projekt kommer du att bygga modeller som kopplar ihop de olika multimodala verksamheter som möjliggör scenarioanalys tillsammans med aktörerna. Trafik- och logistikflöden, värdekedjan, energinätet, dataflöden och andra digitaliseringsaspekter relaterad med hela värdekedjan ingår i modellen och olika abstraktsnivåer och detaljer kommer att behövas tas hand om. Det är därför viktigt att du ha kunskap och erfarenhet i trafik- eller logistikmodellering samt har kunskap kring hur ontologier kan bli använd för att koppla ihop domänspecifika modeller.

Från scenarioanalyserna siktar vi på att få konkret information kring gemensamma och enskilda investeringsbehov, tidig identifiering av möjliga flaskhalsar, samt av skalbarhet i lösningar och praktiska tillämpningar. Ditt arbete kommer att bidra till att skapa viktiga förutsättningar för lärande i regionen, men också i ett vidare geografiskt perspektiv.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • Eftersom projektet är ett samarbete med många intressenter och viktiga aktörer inom transportbranschen kommer du att ha en möjlighet att utöka ditt personliga nätverk och etablera dig själv i ett ämne som är väsentligt för Sveriges hålbarhetsmål.

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. 
  • Vetenskaplig skicklighet inom ämnet som beskrivs under arbetsuppgifterna i annonsen, med särskilt fokus på modelleringskunskap.

Meriterande 

  • Pedagogisk förmåga är meriterande.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att studera eller arbeta i en internationell forskningsmiljö.
  • Det är meriterande om du som söker har en medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet
  • Förmåga att informera om forskning och utvecklingsarbete

Som person har du förmåga till självständigt arbete, har förmåga att prioritera, organisera och planera uppgifter. Du värdesätter samarbete genom att upprätthålla goda relationer med såväl interna som externa aktörer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla: 

  • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
  • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
  • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 12 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2022-1654
Kontakt
  • Nicole Kringos, professor, e-post:nicole.kringos@abe.kth.se
  • Raid Karoumi, avdelningschef, e-post:raid.karoumi@byv.kth.se
Publicerat 2022-07-01
Sista ansökningsdag 2022-09-19

Tillbaka till lediga jobb