Skolan för elektroteknik och datavetenskap vid KTH

Arbetsuppgifter

Verksamheten relaterar till utvecklingen av nanofotoniska komponenter avseende design tillverkning och integration. Pågående forskningsprojekt är inriktade mot fotonik-kristall-baserade dynamiska singlemodlasrar för telekom och LiDAR-tillämpningar, kvantpricksbaserade singelfotonemittrar, samt elektronik-fotonik-integration, ”kisel-fotonik”,  där fotoniska funktioner inkorporeras i  en fullskalig CMOS-process. Avsikten med befattningen är i första hand att stärka gruppens kompetens vad gäller epitaxi och komponentprocessning. Som sådan kommer den att vara av central betydelse för samtliga pågående forskningsprojekt och därmed även omfatta samtliga aspekter av utvecklingsarbetet, från desing och simuering till systemexperiment. Tjänsten omfattar inga krav på undervisning men beroende på behov och intresse kan det erbjudas.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • Frontlinjeforskning vid KTHs Electrumlaboratorium med toppmoderna anläggningar för halvledarprocessning och nanoteknik

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas
  • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet
  • Självständighet, speciellt att kunna driva forskningsprojekt med hänsyn till projektmål, tillgängliga resurser, tidsplaner och avrapportering

Meriterande

  • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
  • Vetenskaplig skicklighet, speciellt praktisk/analytisk problemlösningsförmåga, erfarenhet av systematiskt dokumentationsarbete, och god kännedom om den vetenskapliga metoden samt publiceringsstrategier i vetenskapliga tidsskrifter och konferenser
  • Pedagogisk förmåga, speciellt att kunna förmedla forskningsresultat internt, i projektkonsortier eller vetenskapssamhället i stort, men även att kunna bidra till avdelningens undervisning på mastersnivå (på engelska)
  • Samarbetsförmåga, speciellt att förmå driva forskningsprojekt i samarbete med interna och externa partners, men också att konstruktivt kunna interagera med drift/lab-personal och externa grupper i Electrumlaboratoriet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

  •  Curriculum vitae.
  • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
  • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till denna befattning, dina tidigare studier och framtida mål. (max 2 sidor). 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2022-2167
Kontakt
  • Mattias Hammar, hammar@kth.se
  • Tysse Norlindh Falk, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2022-09-07
Sista ansökningsdag 2022-09-29

Tillbaka till lediga jobb