Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en grupp om cirka tio löneadministratörer där vi arbetar i team med cirka fem personer i vardera. Gruppen arbetar tillsammans som kontaktpersoner mot KTHs skolor, har en gemensam löneadministration och har därutöver fördelade ansvarsområden.

Som löneadministratör kommer du att arbeta med administration av löne- och personalärenden. I arbetet ingår bland annat att registrera och bearbeta löneunderlag, upplägg och avslut av personal i lönesystemet samt löneberäkningar. Du kommer arbeta med avstämningar och uppföljningar av lönearbetet. Vidare kommer du att arbeta med utfärdande av arbetsgivarintyg, sammanställa och bearbeta löneunderlag, registervård och arkivering, lönekontroller m.m.

För att trivas i rollen krävs det att du motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö och räds inte för att arbeta i en komplex organisation där det inte alltid finns självklara svar. Du behöver därför drivas av utmaningar i det dagliga arbetet. I rollen kommer du att hantera många olika avtal, skatter med mera vilket innebär att du kommer att utveckla dig själv inom ett brett områdeg.

Gruppen sitter i moderna och ljusa lokaler på KTH-området vid Östra station. Arbetet inom gruppen kännetecknas av högt engagemang, högt i tak samt att skapa resultat, både genom enskilt arbete och genom samarbete med kollegor. KTH använder sig av löne- och personalsystemet HR-plus.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med löneadministration samt en examen inom löneområdet, minst från KY/YH-utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du är en van dator- och systemanvändare samt är väl förtrogen med Officepaketet, främst Excel, liksom andra system.

Du har lätt att kommunicera och du använder språket professionellt och för yrket relevant sätt i dialogen med verksamhet, myndigheter och andra intressenter. Därför är det viktigt att du har en god och utvecklad förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete från statlig myndighet/lärosäte eller liknande komplex organisation.

Vi vill att du som person har hög servicekänsla, är prestigelös inför förändringar och är noggrann i ditt arbete. Du har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete och du tar stort ansvar för både ditt eget och gruppens resultat. Du räds inte för att fråga och ser till att ditt arbete håller hög kvalitet. Vidare har du en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta som ett team tillsammans med dina kollegor, du är mån om att skapa och bibehålla goda relationer men har även integritet i ditt arbete. Du är flexibel och kan ändra fokus om arbetet kräver det. Du är drivande och har förmåga att se till helheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0203
Kontakt
  • Maria Widlund, 087909754
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb