Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm har vuxit till att bli ett av Europas ledande tekniska och tekniska universitet, samt ett centralt centrum för intellektuell talang och innovation. Vi är Sveriges största tekniska forsknings- och läroanstalt och hemvist för studenter, forskare och fakulteter från hela världen. Vår forskning och utbildning täcker ett brett område inklusive naturvetenskap och alla grenar av ingenjörsvetenskap, såväl som arkitektur, industriell förvaltning, stadsplanering, historia och filosofi.

Institutionen för ingenjörsvetenskaper i kemi, bioteknik och hälsa (CBH) är en av KTHs fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare områdena hälsa, miljö, energi och material. School of Engineering Sciences in Kemi, Biotechnology and Health bedriver forskning och utbildning inom områden som täcker flera globala utmaningar. Bland dem finns behovet av hållbar energi, hälsa och åldrande befolkning, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Science for Life Laboratory (SciLifeLab, https://www.scilifelab.se/) är ett nationellt centrum för storskalig biovetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. På SciLifeLab bedrivs multidisciplinär forskning baserad på DNA-sekvensering, genuttrycksanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi. Målet är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transkript och proteiner i olika organismer för att kartlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/proteomik, cancergenom och genomik av komplexa sjukdomar samt ekologisk och miljömässig genomik.

Vi erbjuder två forskningsingenjörsposition baserad i Organ-onChip -teamet inom Herland Lab Group vid Division of Nanobiotechnology vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). I detta projekt utvecklar vi Organ-på-Chip inriktade på att återskapa fysiologiska funktioner in vitro. Vi arbetar med inducerade pluripotenta stamceller och differentiering av dessa till vaskulära och neurala celler i monolager och organoidform. Vi tar fram nya tekniker för mikroflödessystem baserade på 3D-printing, laser mönstring och replika molding. I tjänsterna ingår också att analysera prover med olika assayer och mikroskopi.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • Arbete i Stockholm med närhet till naturen (frivillig att ta med i svenska annonsen)

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Utbildning/meriter. En bachelorexamen i ett relevant disciplinområde, såsom bioteknologi, medicinsk teknik eller liknande.
  • Expertis. Du har visat laboratorieforskningserfarenhet inom stamcellsbiologi och mikroflödessystem
  • Kommunikation. Som person är du noggrann och målinriktad och gillar att ta ansvar. Du har en stark förmåga att ta initiativ och driva projekt. Du har god kommunikationsförmåga och behärskar engelska språket.
  • Beteende. Du har en historia av respektfullt och professionellt beteende och attityder i en samarbetsmiljö.
  • Erfarenhet. Erfarenhet av och förståelse för cellodling. Erfarenhet av mikrotekniktillverkning. Förmågan att arbeta effektivt som en del av ett tvärvetenskapligt forskarteam, plus motivation och disciplin att utföra autonom forskning.

Meriterande

  • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla:

  • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
  • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier.
  • Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. Personligt brev, max 1 sida långt 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 6 mån, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2024-0577
Kontakt
  • Anna Herland, anna.herland@scilife.se
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb