Kungliga Tekniska högskolan, Institutionen för samhällsplanering och miljö

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Institutionen för samhällsplanering och miljö består av tre avdelningar och är ämnesmässigt inriktad mot områdena: urbana och regionala studier, geoinformatik samt systemanalys och ekonomi. Kunskapsområdet innefattar vetenskapliga studier av system, modeller och verktyg för förståelse, bevarande, förändring, förvaltning och utveckling av samhället, marken och den byggda miljön. En ambition är att analysera förutsättningar, villkor och strategier för en hållbar samhällsutveckling, såväl i ett nationellt som internationellt sammanhang.

Arbetsuppgifter

Vi söker en forskningsingenjör inom urbana och regionala studier. Arbetet innefattar att arbeta med en digital enkätundersökning om urban säkerhet och assistera i framtagande och genomförande under februari till maj 2019.

Syftet med projektet där enkäten ingår är att belysa hur brottsförebyggande och trygghetsperspektiv samt olika åtgärder har tillämpats i praktiken i svenska kommuner, inklusive olika intressenters involvering. Översikten kan resultera i rekommendationer om åtgärder. Arbetet utförs i nära samarbete med projektledaren.

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten krävs

 • En svensk universitetsexamen, eller motsvarande studier, inom samhällsbyggnad eller närliggande områden med inriktning på fysisk miljö
 • Erfarenhet av att arbeta med databaser
 • God förmåga att arbeta med digitala verktyg
 • Mycket god skriven och talad svenska

 Det är meriterande om du har

 • Tidigare erfarenhet av att göra datainsamling via enkät

Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet, där vi söker dig med

 • Förmåga att arbeta självständigt och systematiskt utifrån given uppgift
 • God kommunikativ förmåga
 • God samarbetsförmåga

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper, samt publikationslista.
 • Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.
 • Personligt brev med kortfattad redogörelse av varför du vill bedriva forskning, om dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor.
 • Kontaktinformation till två referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenser endast för utvalda kandidater.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2019-05-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-0239
Kontakt
 • Vania Ceccato, Professor, vania.ceccato@abe.kth.se 08-790 86 25
 • Eva Pettersson, HR-handläggare, eva.pettersson@abe.kth.se 08 - 790 86 62
Publicerat 2019-02-06
Sista ansökningsdag 2019-02-16

Return to job vacancies