Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH Innovation 

KTH Innovation hjälper forskare och studenter vid universitetet att kommersialisera sina forskningsresultat och affärsidéer. De arbetar metodiskt och målinriktat med hjälp av verktyg och processer som stöd i det dagliga arbetet. Deras kultur genomsyras framför allt av affärsmässighet, energi och delaktighet. KTH Innovation består av 16 personer som sitter i trevliga lokaler centralt på KTH Campus i Stockholm. Rollen som affärsutvecklingscoach rapporterar direkt till chefen för KTH Innovation och är en visstidsanställning på maximalt två år.

KTH Innovation får in runt 300 nya idéer om året. Av dem är det ungefär 10 % som blir framgångsrika produkter eller tjänster på marknaden. Ett sådant exempel är Volumental, som KTH Innovation började stödja 2012. Grundarna har tagit forskningsresultat i form av mjukvara och algoritmer och skapat ett företag som revolutionerar hur vi köper skor och andra anpassade produkter. Läs mer om Volumental här.

Arbetsuppgifter

I rollen som affärsutvecklingscoach kommer du att ge kvalificerat och aktivt stöd inom olika områden för att utveckla teknikbaserade affärsidéer från KTH:s forskare och studenter. Du kommer att ha särskilt fokus på  ”digital deeptech” - det vill säga komplex, ofta forskningsbaserad teknik som involverar olika digitala lösningar t.ex. inom AI, beräkningsvetenskap, programvara, robotik, datorsystem, elektronik eller inbyggda system.

Vi jobbar från tidig idéfas till första affär samt med olika kommersialiseringsvägar såsom start-up, samarbeten med befintliga företag och affärer baserade på immateriella rättigheter.

Detta kan innefatta stöd gällande:

  • Affärsutveckling
  • Marknadsbedömning
  • Kontakter och nätverk
  • Finansiering
  • Immaterialrätt

Du förväntas också arbeta självständigt med att proaktivt söka efter nya kommersialiserbara idéer samt planera och genomföra olika utbildningsinsatser inom området. Tillsammans med teamet bidrar du till att skapa verksamhetens inriktning, processer, verktyg och kunskap.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning på minst tre år inom naturvetenskap, ekonomi, teknik eller

entreprenörskap samt arbetslivserfarenhet av praktisk affärsutveckling med inriktning inom ovan beskrivet område ”digital deeptech”. Vidare har du god kunskap om, och praktisk erfarenhet av, kommersialisering av forskningsresultat samt nyttiggörande av teknikbaserade uppfinningar.

Då den dagliga kommunikationen samt dokumentation sker på både svenska och engelska krävs det att du i din ansökan visar god skriftlig och verbal kommunikativ förmåga i båda språken.

Det är meriterande med erfarenhet från egen start-up eller praktisk innovations/affärsutveckling av höginnovativa, teknikbaserade idéer i tidig fas.

Som person är du utåtriktad och trivs i att knyta kontakter med nya människor och bygga relationer. Du har en god förmåga att samarbeta med olika typer av människor och drivs av att arbeta mot uppsatta mål för dig och ditt team samt engagerar dina kollegor för att tillsammans arbeta mot dessa. Du är trygg i dig själv och kan arbeta självständigt med att fatta nödvändiga beslut för att driva ditt arbete framåt. Vidare har du ett affärsmässigt tänk och besitter en god förmåga att identifiera och utveckla potentiella affärsmöjligheter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0404
Kontakt
  • Lisa Ericsson, 073-315 26 62
Publicerat 2019-08-05
Sista ansökningsdag 2019-08-26

Return to job vacancies