Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vi söker nu en självgående och strukturerad redovisningsekonom med erfarenhet inom
projektredovisning. Tjänsten kommer att vara placerad vid skolkansliets ekonomiavdelning, på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad, på KTH. Här arbetar vi renodlat med ekonomi och du blir en del av ett ambitiöst och målmedvetet team. Vi arbetar mot sex institutioner och dess avdelningar samt fem forskningscentra. Tjänsten erbjuder dig ett stort kontaktnät och en dynamisk arbetsmiljö med mycket
goda utvecklingsmöjligheter både för din person och också profession.

Arbetsuppgifter

Rollen som redovisningsekonom innebär stort ansvarstagande, kvalitetsarbete och mycket samarbete. Du kommer ansvara för redovisningen på en av skolan större institutioner. Det innebär bland annat att du kommer arbeta med projektredovisning och projektadministration, även rapportering, budget och bokslutsarbete samt arbeta med resultatuppföljning och löpande bokföring. Du kommer även att vara ett stöd till institutioner, projektledare med ekonomiska underlag till deras kontakter som är både interna och externa finansiärer och parter. Du kommer arbeta i ett nära samarbete med institutionens prefekt och avdelningschefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års arbetslivserfarenhet inom redovisning. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet är från universitet, högskola eller statlig myndighet. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och också engelska. Du har goda kunskaper i Excel och det är även till fördel att ha goda kunskaper i ekonomisystemet UB4/Agresso.

Vidare ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt och är driven där du vågar ta egna initiativ. För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att ha ett analytiskt, strukturerat och noggrant arbetssätt. Eftersom du kommer arbeta både i ett ekonomiteam och ha ett brett kontaktnät ut mot skolan är det viktigt att du har en god känsla för service och lätt för att samarbeta med andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-1593
Kontakt
  • Sanna Eklund Dafteke, sanna.dafteke@abe.kth.se
  • Ulf Arvidsson, ulf.arvidsson@abe.kth.se
  • Lars Österman, lars.osterman@abe.kth.se
Publicerat 2019-08-23
Sista ansökningsdag 2019-09-18

Return to job vacancies