Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH söker nu en arbetsrättsjurist till HR-avdelningen. HR-avdelningen underlättar och skapar förutsättningar för att KTH ska följa lagar och regler genom att ta fram universitetsgemensamma styrdokument, rutinbeskrivningar och verktyg inom området. HR-avdelningen består i dagsläget av 46 medarbetare och som arbetsrättsjurist kommer du att tillhöra gruppen för arbetsrätt, arbetsmiljö och lärartillsättningar som består av cirka 15 medarbetare.

Arbetsuppgifter

 • Ge arbetsrättsligt specialiststöd och konsultativt stöd till HR-avdelningen, chefer samt HR-ansvariga inom GVS och KTH:s skolor, exempelvis hur man lägger upp strategier i arbetsrättsliga ärenden
 • Arbeta proaktivt genom att ge konsultationer, hålla i utbildningar, informationsträffar samt skapa styrdokument
 • Självständigt driva och leda utvecklingsprojekt och processer ur både helhetsperspektiv och detaljperspektiv
 • Bidra till att kvalitetssäkra det arbetsrättsliga arbetet inom HR-avdelningen och på KTH:s skolor
 • Arbeta operativt med att självständigt driva egna förhandlingar och tvisteförhandlingar
 • Ingå i kompetensnätverk inom området

Rollen innebär såväl självständigt arbete som nära samarbete med kollegor inom HR-avdelningen, GVS och KTH:s olika skolor.

Du erbjuds en utvecklande och ansvarsfull roll i ett av Europas ledande tekniska universitet där du får möjligheten att stötta hela verksamheten med din expertis inom arbetsrätt. Du kommer även få möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom statlig arbetsrätt och speciallagstiftning. På HR-avdelningen arbetar kollegor med hög kompetens och det är en positiv stämning i gruppen där man gärna frågar varandra och delar med sig av sina kunskaper. KTH är en dynamisk och internationell arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider och mycket mer som du kan läsa om här.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom juridik, med fördel inriktad mot arbetsrätt, alternativt motsvarande akademisk examen
 • Flerårig erfarenhet av HR-området, antingen som arbetsgivarstöd eller som ombudsman
 • Erfarenhet av tviste- och kollektivavtalsförhandlingar samt god förståelse för hur domstolsprocessen går till
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då du kommer att använda båda språken i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du har:

 • Praktisk erfarenhet av domstolsprocessen
 • Erfarenhet från en liknande roll inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av att arbeta enligt speciallagstiftning för stat och högskola (högskoleförordningen, LOA, TUR-as, OSL, samverkansavtal mm.)

Vidare kan du se och förklara samband mellan verksamhetsnytta och HR-arbete. Du trivs med att arbeta konsultativt och har lätt för att sätta dig in i olika verksamheters förutsättningar samt har god förståelse för vikten av god samverkan mellan parterna.

Som person är du strategisk, ansvarstagande, har en hög personlig mognad och integritet samt en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen ser vi även att du är lyhörd, analytisk och har en pondus som grundar sig i din yrkesroll och specialistkompetens.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0422
Kontakt
 • Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
Publicerat 2019-09-13
Sista ansökningsdag 2019-10-03

Return to job vacancies