Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Skolan för bioteknologi har som mål att ge en stark kunskapsbas för teoretiska och tillämpade frågeställningar inom livsvetenskaperna. Skolan består av sex avdelningar, genteknologi, glykovetenskap, industriell bioteknologi, proteinteknologi, proteomik och nanobioteknologi samt teoretisk kemi och biologi. Skolans verksamhet är lokaliserad till AlbaNova Universitetscentrum i Stockholm och Science for Life Laboratory i Solna. Vi är cirka 300 anställda, varav många är involverade i bioteknisk forskning på internationell toppnivå. Skolan erbjuder också civilingenjörs- och mastersutbildningar. 

Enheten Clinical Genomics (Stockholm) (http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/) är en nationell forskningsinfrastruktur vid SciLifeLab. Tillsammans med vårdgivare i Sverige jobbar vi för att utveckla och implementera avancerade tester baserade på DNA sekvensering inom sjukvården. Syftet är att säkerställa att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vi jobbar i nära samarbete med genetiker, molekylärbiologer, bioinformatiker, läkare med flera, både på SciLifeLab och hos olika vårdgivare i Sverige. Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö, ett arbete där målsättningen är att långsiktigt förbättra den vård patienter erhåller, utmanande arbetsuppgifter och en gruppkänsla där alla arbetar mot samma mål. Tekniskt sätt ligger vårt arbete i absolut världsklass och vi jobbar aktivt med att testa gränser och vidareutveckla vår verksamhet.

Vi önskar utöka vårt team med en bioinformatiker eller programmerare för att tillsammans med nuvarande team och våra samarbetspartners utveckla och introducera diagnostiska metoder baserade på storskalig DNA sekvensering inom sjukvården.

Arbetsuppgifter

Den primära arbetsuppgiften är att utveckla, utföra och kvalitetssäkra arbetsmoment inom analys av sekvensdata av diverse patientprover med syfte att utveckla framtidens diagnostiska analyser, samt i samarbete med kliniker implementera dessa inom svensk sjukvård. Arbetet kommer att utföras i team tillsammans med personer med laborativa uppgifter, bioinformatiker samt IT utvecklare och administratörer. Vi fäster stor vikt vid att personen kan samarbeta med övriga teamet, och har förmåga att självständigt prioritera i det dagliga arbetet för att hjälpa gruppen nå sina långsiktiga mål.

Kvalifikationer

Krav

  • Examen inom molekylära livsvetenskaper eller datavetenskaper, eller annan dokumenterad kunskap inom området som arbetsuppgifterna avser.
  • Erfarenhet av molekylära analyser inklusive NGS data.
  • Erfarenhet av minst följande programmeringsspråk: Python, R, Linux eller Bash.
  • Erfarenhet av Github eller motsvarande resurs för versionskontroll mm av kod.
  • Behärska både svenska och engelska obehindrat, i tal och skrift.

Meriterande

  • Civilingenjörsutbildning eller masters innehållande programmering.
  • Erfarenhet av testning av mjukvara och annan kvalitetssäkring av kod.
  • Erfarenhet på avancerad nivå av mongoDB och andra databasteknologier.
  • Avancerade programmeringskunskaper, utöver de listade ovan.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen ska du ha god förmåga att arbeta självständigt, vara mål- och resultatorienterad och driva arbetet framåt. Vidare behöver du vara kvalitetsmedveten och ha en god problemlösande analysförmåga då det är viktigt att detaljerna i arbetet blir korrekt utförd och arbetsuppgifterna kräver abstrakt och analytisk tankeförmåga.

I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning ALVA i två år, tillträde enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen

Intervjuer sker löpande men beslut om anställning fattas inte förrän att ansökningstiden  löpt ut. Intervjuerna planeras genomföras under perioden 8-18 juni.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2020-0963
Kontakt
  • Valtteri Wirta, 0733386341
Publicerat 2020-05-29
Sista ansökningsdag 2020-06-12

Tillbaka till lediga jobb