Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Kungliga Tekniska högskolans verksamhetsstöd söker nu två redovisningsekonomer till ekonomiavdelningen på Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa, CBH. Vi är 20 engagerade medarbetare som arbetar tätt tillsammans för att på bästa sätt stödja skolans kärnverksamhet gällande ekonomifrågor. 

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom har du en viktig roll där du sköter projektredovisningen för några av skolans forskargrupper. Det innebär att du har tät kontakt med prefekter, avdelningschefer och projektledare samt stödjer dem med ekonomiskt underlag i deras kontakter med interna och externa finansiärer. Du rapporterar direkt till skolans ekonomiansvarige och medverkar i de flesta förekommande arbetsuppgifterna på vår ekonomiavdelning så som:

  • Projektredovisning och projektadministration
  • Rapportering till finansiärer
  • Resultatuppföljning
  • Budgetarbete, bokslutsarbete, månads-, tertial- och årsbokslut
  • Löpande redovisning

Din huvudarbetsplats är placerad vid Valhallavägen. Då några av våra forskargrupper är verksamma vid Albanova och i Solna kommer du vid behov att arbeta på plats där.

Vi erbjuder

  • Möjlighet till distansarbete, flextid och goda förmåner  
  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning ekonomi alternativt har annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av ekonomiarbete med inriktning redovisning samt goda kunskaper i Excel. Då vi verkar i en internationell miljö och har du goda kunskaper i både svenska och engelska, tal såväl som i skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig redovisning, med fördel från universitet eller högskola. Erfarenhet av  budgetarbete, projektredovisning samt kunskaper i Unit4/Agresso är också meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som redovisningsekonom hos oss ser vi att du har en personlig mognad, är självgående som person och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter utförs på ett noggrant och kvalitativt sätt efter utsatta tidsramar. Vidare är du strukturerad och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Eftersom ekonomiavdelningen är en stödfunktion till kärnverksamheten så trivs du mycket bra i en serviceroll och har lätt för att samarbeta. Du har därtill förmågan att på ett lättförståeligt och tydligt vis kommunicera ditt budskap till andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0127
Kontakt
  • Simon Barsaum, Ekonomiansvarig CBH, 08-7904235,simon@kth.se
  • Edith Eggimann Malm, HR administratör, 08-7906073,edithmt@kth.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Tillbaka till lediga jobb