Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

Har du ett bra sinne för detaljer och förmågan att se helheten? Är du väldigt duktig på att ha struktur i excel? Har du erfarenhet att få saker klara från start till mål? Välkommen då att söka rollen som administrativ koordinator till forskningsprogrammet på Digital Futures. Som administrativ koordinator för forskningsprogrammet på Digital Futures blir du en del av ett team på fyra/fem personer som arbetar tillsammans. I linjen tillhör du verksamhetsstödet på KTH och arbetar på uppdrag hos Digital Futures, du rapporterar till chefen för skolkansliet på skolan för elektroteknik och datavetenskap. 

Tjänsten passar dig som är noggrann, har sinne för detaljer och förmågan att se helheten. Du är både van att arbeta självständigt och i grupp samt skapa goda relationer som bäddar för god service med gott samarbete. Du trivs att sitta i öppet kontorslandskap där kärnverksamheten bedrivs löpande. Arbetet som administrativ koordinator till forskningsprogrammet innebär att du kommer att vara administrativt ansvarig för och planera Digital Futures forskningsprogram, utlysningar, uppföljning samt rapportering. Du administrerar och koordinerar fakultetsansökningar, eventansökningar, utlysningar och ansökningar om projektmedel inom Digital Futures. Det ingår även att bereda beslut till föreståndare och rektor, skriva minnesanteckningar vid möten samt samarbeta med övriga teamet när det behövs. 

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta med excellistor, siffror i strukturerad form och färdigställa underlag att arbeta vidare med i andra processer. Du behöver också vara noggrann, fånga vardagliga uppgifter och slutföra de. Du kommer att samarbeta med många inom fakulteten samt HR, Biblioteket och Research Support Office inom verksamhetsstödet. 

Digital Futures är Sveriges största satsning på forskning inom digital transformation med visionen att forma ett hållbart samhälle. Här arbetar över 200 forskargrupper med projekt inom alltifrån AI och maskininlärning för att förbättra hälso- och sjukvård till autonoma fordon- och sensorteknik för att effektivisera system för vattendistribution. Genom ett partnerskapsprogram samarbetar akademi, industri och offentlig sektor i gemensamma forskningsprojekt.

Verksamheten har drivits i tre år där vissa områden är fortfarande under uppbyggnad och vissa områden är redo att ta nästa steg. Du förväntas ta initiativ till att bidra till kontinuerlig utveckling av rutiner, mallar, IT-stöd och system för att effektivisera arbetet och förbättra kvalitet och service.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Kandidatexamen från högskola eller universitet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Stor vana att arbeta med excel, molnapplikationer samt MS Office

Meriterande

 • Studier eller arbetslivserfarenhet inom relevant område
 • Projektledarutbildning
 • Att ha utfört kvalificerade administrativa arbetsuppgifter
 • Arbetat i en internationell miljö
 • Förståelse för högskolesektorn

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0189
Kontakt
 • Sara Johansson, Biträdande administrativ chef, sarah@kth.se
 • Natasha Kapama, HR, kapama@kth.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb