Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter
Vi söker efter en motiverad individ som vill medverka i att skapa framtida teknologier för edge computing och trådlösa nätverk. Denna forskningsinriktning avser arbete med nya realtidsapplikationer med sluten-kretsegenskaper, där låg-latens edge computing-infrastruktur är av stort intresse. Postdoktorn kommer att utföra både teoretisk och experimentell forskning, med avsikt att skapa och optimera algoritmer, arkitekturer och protokoll, med särskilt intresse för experimentella resultat. Förutom de centrala ämnena edge computing och trådlösa nätverk, så kommer postdoktorn ha möjligheten att utforska intressanta relaterade ämnen som reglerteknik och virtuell och förhöjd verklighet (AR). Anställningen inkluderar ansvar för handledningen av en grupp doktorander, samt samarbete med diverse akademiska forskningsgrupper och industriella partners. Denna anställning är en utomordentlig bas för en akademisk karriär.

Postdoktorn kommer att jobba på avdelningen för Teknisk Informationsvetenskap. Avdelningen består av 8 fakultetsmedlemmar samt ett antal forskare och doktorander som bidrar till en hög standard av intensivt arbete och kvalitetsresultat samt till en öppen och vänskaplig arbetsmiljö. Personalen kommer från en multikulturell bakgrund och det gemensamma arbetsspråket är engelska. Avdelningen är väl etablerad inom internationella kretsar, har ett stort antal forskningssamarbeten med förnämliga partners över hela världen, och är delaktig i flera europeiska och svenska projekt. Den utomordentliga forskningsmiljön på avdelningen främjar kreativiteten och ger mycket flexibilitet för att var och en ska kunna arbeta på det viset som fungerar bäst för dem. Alla i avdelningen är engagerade i sitt arbete och samarbetar för att skapa en positiv känsla av tillhörighet.

Kvalifikationer
Sökande bör ha en stark bakgrund med master- och doktorsexamen inom områdena datateknik, elektroteknik eller motsvarande. De bör också vara akademiskt ambitiösa, team-players, ha utomordentlig kommunikationsförmåga (både muntlig och skriftlig) och vara öppensinnade. Sökande bör redan ha visat sina akademiska förmågor genom publicerade artiklar i internationella, respekterade och referentgranskade forskningsjournaler. Vi förväntar oss ambitioner att publicera forskning på den allra högsta akademiska nivån. Sökande bör ha visat sina forskningsförmågor inom flera av följande ämnen: trådlösa nätverk, edge computing, operativsystem, algoritmdesign, optimeringsteori, prestandamodellering, prototyping, software-defined radio, och experimentell forskning.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

 Ansökan ska innehålla följande:

  1. CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  2. Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk. 
  3. Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskning, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
  4. Två representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument inte längre än 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
  5. Ett rekommendationsbrev
  6. Kontaktinformation till three referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenser endast för utvalda kandidater.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2018-2915
Kontakt
  • James Gross, Universitetslektor, james.gross@ee.kth.se , +46 8 790 88 19
  • Anna Mård, HR-handläggare, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2018-12-07
Sista ansökningsdag 2019-01-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin