Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör i denna tjänst kommer du att arbeta i ett team inom två forskningsprojekt, Digilog och Unilog. Våra labbmiljö (en logistiktestbed och trampbilsfabrik) ska speglas i en datoriserad miljö som är under utveckling. Målet är att utveckla en utbildnings- och forskningsmiljö som tillåter att aktörer möts för att pröva ny design och logistiklösningar för säkerhet, effektivitet, med mera. Detta ska inte bara vara möjligt i en fysisk miljö, utan för att spegla de reella arbetsförhållandena inom logistiken, skall möten också kunna ske i en digital eller mixed-reality miljö.

Ditt arbete blir att stödja detta arbetet med att ta hand om det digitala utvecklingsmiljön. Detta sker på ett oberoende och kollegialt sätt i direkt samarbete med personal och doktorander vid institutionen. I arbetet ingår att stödja och genomföra konkreta simuleringsarbeten, och hjälpa till med demonstrationsaktiviteter.

Vidare kommer du att utveckla kursmaterial och modulenheter som ska ges till studenter på masternivå i områdena: digitalisering och automatisering i logistik (inklusive cyber-fysiska system), simulering och optimering av flöden (information och material) i supply chain (SC), grön SC och SCRM. För dessa aktiviteter avser vi att digitalisera den befintliga analoga experimentella lärandemiljön för att kunna erbjuda kursmodulerna i en distribuerad miljö. Arbetet kan även omfatta att leda team av studenter och nyligen examinerade, ett arbetsformat som vi kommer att utveckla under de kommande åren.

Tjänsten är belägen på KTH i Södertälje.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig för tjänsten krävs att du har en civilingenjörsexamen/masterexamen inom datavetenskap, gärna med inriktning mot logistik och/eller produktion. Vidare krävs kunskap om digitala verktyg för att producera digitala tvillingar samt mjukvaror för modellering, simulering (extend, arena, anylogic etc) och visualisering (t.ex Unity), SoA och apputveckling. Kunskap om produktionslogistiska processer och om centrala koncept inom Industri 4.0 är meriterande. Förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska är krav för tjänsten. Även erfarenhet av att ha stöttat forskare och forskarstuderande i olika forskningsprojekt är meriterande för tjänsten.

Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet, specifikt gällande:

  • Din förmåga att arbeta självständigt
  • Din förmåga att samarbeta med olika aktörer, i såväl nationella som internationella projekt

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt övrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-2004
Kontakt
  • Jannicke Hauge, Universitetslektor, 08-790 94 33
  • Magnus Wiktorsson, Professor, 08-790 94 28
  • Monica Kemvall, Universitetsadjunkt, 08-790 95 15
  • Maya Öberg, Personalhandläggare (enbart HR-frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2018-12-18
Sista ansökningsdag 2019-01-31

Tillbaka till lediga jobb