Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Kommunikationsenheten vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa söker dig som under ett år vill komplettera och förstärka vår grupp av kommunikatörer. 

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa är en av KTH:s fem skolor med verksamhet på fyra campus. Kommunikationsarbetet på skolan är brett och innefattar intern och extern kommunikation inom forskning, utbildning och samverkan. Du kommer att vara del av en grupp om tre kommunikatörer som jobbar i nära samarbete men också självständigt inom sina respektive områden.

Arbetet är varierat med både mer långsiktiga projekt och kortare punktinsatser. Vi arbetar nära skolledning, forskare, lärare och studenter samt samarbetar med andra kommunikatörer i KTH:s centrala organisation likväl som på andra skolor inom KTH. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som kommunikatör innebär att du stärker upp kommunikationsenheten vad gäller arbete med intranät, nyhetsbrev och extern webb. Du arbetar med innehåll i form av text, bild och annan medieproduktion, samt struktur och visuellt utseende. Andra arbetsuppgifter inom kommunikationsområdet kan förekomma.

Kvalifikationer

Skallkrav utbildning: Till den här tjänsten söker vi dig som har utbildning inom kommunikationsområdet som innefattar kommunikation på webben samt i digitala kanaler.

Meriterande utbildning:
Akademisk examen inom medie- och kommunikationsområdet.

Skallkrav erfarenheter och färdigheter: Vi ser att du har goda kunskaper i webbredaktörskap, webbdesign och webbbanalys.

Du ska också ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, samt vara en skicklig skribent med erfarenhet av produktion av nyheter och annat textbaserat innehåll.

Vidare har du goda kunskaper i fotografering, bildbehandling, filmning och redigering, sociala medier samt i programmen i Photoshop, InDesign och Illustrator.

Meriterande erfarenheter och färdigheter: Det är meriterande med erfarenhet av arbete på en kommunikationsavdelning och/eller redaktion, samt erfarenhet av liknande arbete inom högskolesektorn.

Personliga kompetenser:

För att lyckas i tjänsten ser vi att du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. Det är av stor vikt att du tar ansvar för din uppgift och aktivt driver dina processer vidare. Som framgångsrik kommunikatör ser vi att du har ett tydligt kreativt och målinriktat angreppssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-1479
Kontakt
  • Sabina Fabrizi, 08-790 9793
Publicerat 2019-08-30
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Takaisin avoimiin työpaikkoihin