Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som projektledare för varumärke och kommunikation kommer du att tillhöra avdelningen för kommunikation och näringslivssamverkan som består av cirka 45 medarbetare fördelade på tre grupper; varumärke, kommunikationsstöd och näringslivssamverkan. Du kommer att tillhöra gruppen varumärke som idag består av cirka 16 medarbetare. I rollen kommer du att ansvara för genomförandet av olika typer av projekt och aktiviteter inom varumärkes- och kommunikationsområdet i syfte att stärka KTH:s varumärke externt och internt.

Arbetsuppgifter

Inom varumärkes- och kommunikationsområdet:

 • ansvara för och genomföra olika typer av projekt och aktiviteter
 • bedriva utvecklings- och förändringsarbete
 • fungera som vägledande, rådgivande och kvalitetssäkrande stöd mot organisationen 
 • löpande uppföljning av resultat av insatser samt bedriva ett analysarbete för att fortsätta vidareutveckla verksamhetsområdet

Rollen är varierande och innefattar exempelvis både genomförande av nya projekt och återupprepande av återkommande aktiviteter, där arbetsuppgifter som planering, förankring, genomförande och uppföljning ingår. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa, där analyser och rekommendationer kan ingå liksom att ta fram kommunikativt innehåll. Du arbetar tillsammans med kollegor inom avdelningen för att exempelvis planera innehåll i egna kanaler, genomföra produktion av material eller aktiviteter.

KTH erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, stor frihet under eget ansvar och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider och mycket mer som du kan läsa om https://intra.kth.se/anstallning.

Kvalifikationer

 • utbildning inom kommunikation och utbildning inom projektledning
 • erfarenhet av arbete med projektledning och projekthantering inom varumärkes- och kommunikationsområdet
 • bekväm i rollen som beställare från olika typer av leverantörer
 • god muntlig och skriftlig språklig och stilistisk förmåga när det gäller svenska och engelska

Meriterande:

 • utbildning inom digital kommunikation särskilt sociala medier och utbildning inom varumärke
 • erfarenhet av att arbete från universitet eller myndighet
 • erfarenhet från utvecklingsarbete kopplat till digital kommunikation särskilt sociala medier
 • erfarenhet av utvecklingsarbete kopplat till varumärkesområdet

Som person har du en utmärkt förmåga att strukturera, organisera och leda ditt och andras arbete samt är drivande och resultatinriktad mot uppsatta tidplaner och mål. Du kan hantera bredden av arbetsuppgifter inom varumärkes- och kommunikationsområdet. Vi ser även att du följer varumärkes- och kommunikationsutvecklingen samt har en förmåga att omsätta det i relevanta idéer, projekt och aktiviteter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Tidsbegränsad anställning till 31 augusti 2021, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2020-0119
Kontakt
 • Gunilla Iverfelt, 08-790 69 46
Publicerat 2020-03-27
Sista ansökningsdag 2020-04-17

Takaisin avoimiin työpaikkoihin