Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

KTH söker projektekonomer till ekonomienheten på Skolan för Elektroteknik och Datavetenskap (EECS). Ekonomienheten tillhör skolans verksamhetsstöd som består av fem administrativa enheter; ekonomi, HR, infrastruktur & service, utbildning samt kommunikation. Totalt arbetar cirka 90 personer på verksamhetsstödet varav cirka 25 återfinns på ekonomi. Skolan som helhet har ca 1 000 personer anställda och har en omsättning på ca 1 100 miljoner kronor. Samtliga medarbetare verkar i en dynamisk forskningsmiljö och det ekonomiska arbetet sker med närhet till verksamheten.

Tjänsten är placerad på KTH:s campus vid Valhallavägen.

Arbetsuppgifter

Som projektekonom kommer du arbeta med flera projekt/finansieringskontrakt parallellt och ansvara för kalkyl, kostnader och villkor kopplade till finansiärer såsom Vetenskapsrådet, Wallenberg och EU. Rollen innebär ett nära samarbete med projektledare för att säkerställa budget och villkorsefterlevnad, samt andra externa parter såsom finansiärer och koordinatorer.

Du kommer även självständigt arbeta med:

  • Redovisning i projekt
  • Budgetarbete
  • Resultatuppföljning
  • Bokslutsarbete, både på månads-, kvartals- och årsbasis
  • Deltar i utvecklingen av ekonomienhetens rutiner och arbetssätt tillsammans med dina kollegor

Du kommer antingen att ansvara för ekonomi på en av våra avdelningar eller specialisera dig på EU-finansiering.

Tjänsten erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter såväl personligen som professionellt. KTH värnar om sina medarbetare och du som anställd erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider och mycket mer. Du kan läsa mer på kth.se

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig som har en ekonomisk gymnasieutbildning och några års erfarenhet från en kvalificerad tjänst med liknande arbetsuppgifter. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper i Excel.

Meriterande

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet, om din erfarenhet innefattar projektredovisning, gärna EU- finansierade projekt och om du har erfarenhet av Unit4/Agresso. Vidare är det meriterande med erfarenhet av statlig redovisning.

Personliga egenskaper

Vi ser att du har god samarbetsförmåga, är pedagogisk och kommunikativ. Vidare är du strukturerad och kvalitetsmedveten samt har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv. Du ser dig själv som expert inom ditt område och delar gärna med dig av din kunskap till andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Vi kommer att hålla intervjuer löpande under ansökningstiden.

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2021-0342
Kontakt
  • Ronny Sagborn, Ekonomienheten, sagborn@kth.se
  • Anna Mård, HR, amard@kth.se
Publicerat 2021-02-09
Sista ansökningsdag 2021-03-02

Takaisin avoimiin työpaikkoihin