Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH söker en teknisk systemförvaltare för myndighetens lokalrelaterade systemstöd. Inledningsvis inriktas arbetet på att ta hand om och utveckla KTH:s fastighetsinformationssystem (Pythagoras SpaceManager) tillsammans med leverantören och verksamheten. Därefter kommer ansvaret successivt utvidgas till att omfatta fler av de lokalrelaterade systemstöden. KTH har ett antal system och datamängder kopplade till lokaler och fastigheter, bl.a. lokaldata, ritningshantering, kontraktshantering, systematiskt brandskyddsarbete, insatsplaner, städplanering, larm- och inpassering, CCTV m.m.

Organisation och arbetssätt för förvaltning av lokalrelaterade systemstöd på KTH är under förändring och uppbyggnad. En bra och modern systemförvaltning bygger på teamwork med olika spetskompetenser, därför rekryterar KTH en systemförvaltare på IT-sidan. Du kommer ha en viktig roll i detta arbete genom att vara med och bygga upp förvaltningen inom lokalområdet och få det att fungera bra i samverkan med kollegor, leverantörer och övriga intressenter.

Arbetsuppgifter

Som teknisk systemförvaltare ansvarar du för att systemen är relevanta, uppdaterade och möter verksamhetens behov av underhåll, förändring och drift. Du säkerställer även leverans från leverantörer samt är kravställare mot dem. Vidare tar du fram och underhåller systemförvaltningsdokumentation samt ger system- och användarstöd till användare och super-users inom verksamheten. Sista med inte minst ansvarar och arbetar med incidenthantering, felsökning och felrättning.

Största delen av arbetet sker självständigt där stort utrymme ges att själv planera och styra, men kräver också nära samarbete med andra avdelningar och organisationer. Arbetet innebär löpande kontakt med IT-specialister på KTH GVS/IT och hos leverantörer samt användarna och beställarna i verksamheten, men även samverkan med externa organisationer såsom Akademiska Hus.

I rollen som teknisk systemförvaltare kommer du bland annat:

 • Utveckla KTH:s fastighetsinformation tillsammans med leverantören och verksamheten.
 • Ansvara för drift, förvaltning och utveckla fastighetsinformationssystem genom att planera, samordna och kvalitetssäkra utveckling, testning och produktsättning med IT och verksamhet.
 • Ansvara för kontakt och avtal av KTH:s verksamhetssystem där du säkerställer leverans från leverantörer och agerar kravställare.
 • Arbeta med omvärldsbevakning och ansvara för att produkterna är relevanta och möter verksamhetens behov inom uppsatta ramar. Du kommer exempelvis ta fram budgetunderlag och planer för området.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • För tjänsten krävs högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt.
 • Minst 3 års yrkeserfarenhet av applikationsförvaltning eller motsvarande verksamhet
 • Har varit ansvarig för leverantörskontrakt och agerat kravställare
 • God förmåga att bygga partnerskap och ledarförmåga att få saker gjorda utan direkt mandat över den andra personens arbetstid
 • God social kompetens och samarbetsförmåga. Hög kommunikativ kompetens samt förmåga och intresse för att utbyta idéer, förslag och erfarenheter med kollegor och intressenter.
 • God förmåga att se olika intressent- och användarbehov och hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar som möter behoven till en rimlig nivå.
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska till många olika målgrupper.

Meriterande

Arbetslivserfarenhet av:

 • Att samordna och leda andra
 • Arbete med datakvalitet och statistik
 • Att etablera och underhålla integrationslösningar mellan olika system/applikationer med stöd av webservice-api:er
 • Organisationer med komplexa organisationer och fördelningsmodeller
 • Att leda systemanskaffningar
 • Fastighetsinformationssystem
 • Att inneha kunskap om kravformulering och användbarhetsmetoder

För att trivas i rollen som systemförvaltare på KTH krävs det att du som person är förtroendegivande och relationsskapande. Vidare måste du vara utpräglat serviceinriktad, ansvarstagande och ha lätt för att samarbeta med andra men också vara självgående för att kunna hantera arbetstoppar och lyckas i tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, provanställning tllämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2021-0032
Kontakt
 • Cecilia Cahp, cecilia.cahp@academicwork.se
Publicerat 2021-02-12
Sista ansökningsdag 2021-03-04

Takaisin avoimiin työpaikkoihin