Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter

Till vårt integrationsteam söker vi dig som har ett stort intresse och erfarenhet av integrationer i komplexa miljöer och som vill bli del av ett kreativt härligt team! 

Vi står inför nya utmaningar i och med ökad digitalisering och automatisering av vår verksamhet och en organisation i ständig utveckling. Vi ser ett antal stora aktiviter på horisonten och en förflyttning från äldre systemmiljöer till mer moderna lösningar där kravet på integration blir allt större och större. 

Som senior systemutvecklare/integrationsutvecklare hos oss kommer du att arbeta i ett team som hanterar en stor mängd interna samt externa integrationskomponenter i vår integrationsplattform som bygger på Apache Camel, Azure Functions samt Logic Apps. Teamet består idag av systemutvecklare och arkitekter och du kommer få en stor roll i att hjälpa oss att realisera de integrationer som krävs för en lyckad automatisering av verksamhetsprocesser. 

Vi arbetar i en blandad miljö som består av äldre på-marken system och modernare molntjänster. Vi tror t.ex. att du har stor erfarenhet av att arbeta med molnbaserade tjänster som t.ex. Azure ServiceBus, Azure API Management, Azure KeyVault, Azure DevOps och containerbaserade driftmiljöer såsom Docker och Kubernetes.  

Dina arbetsuppgifter kommer variera utifrån de behov som uppstår, ibland kommer du att ansvara för att ta fram design och kravspecifikationer för en ny integration, ibland kommer du att arbeta med utveckling, testning, dokumentation och konfigurering av befintliga integrationer och ibland kommer du kavla upp ärmarna och arbeta med buggrättning och incidenter. Även om arbetsuppgifterna varierar så kan vi lova att du kommer arbeta med ett gäng högt motiverade och kompetenta medarbetare som alla drivs av att leverera det bästa resultatet till våra kunder; interna som externa. 

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • 5 års arbetslivserfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur
 • Minst 5 års arbetserfarenhet av systemutveckling inom Java
 • Arbetslivserfarenhet av att omsätta strategiska verksamhetsmål till områdesarkitektur
 • 3 års arbetserfarenhet av molnlösningar , t.ex. Azure ServiceBus, Azure Functions, Logic Apps och andra komponenter inom Azure Integration Services
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av utveckling och förvaltning av komplexa integrationer i större miljöer med t.ex. Apache Camel eller liknande integrationsplattformar
 • Minst 2 års arbetserfarenhet av containerbaserade lösningar (t.ex. Docker, Kubernetes)
 • Relevant högskoleutbildning
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Utveckling av serverless applikationer (FaaS-tjänster)
 • Arbetslivserfarenhet av agila arbetssätt
 • Kunskaper inom högskolespecifika system såsom Ladok, NyA och Canvas

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 • Strukturerad med god förmåga att se helheten i komplexa flöden
 • God samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt
 • Prestigelös, noggrann och ansvarstagande

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2021-0045
Kontakt
 • Johan Olofsson, Gruppchef, 087907767
Publicerat 2021-02-23
Sista ansökningsdag 2021-03-24

Takaisin avoimiin työpaikkoihin