Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

Arbetsuppgifter

Institutionen för Fysik på KTH erbjuder i sommar minst fyra forskningstjänster för motiverade studenter inom grundutbildningen. Du kommer få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i fysik och lära dig forskningsmetodik genom att arbeta med aktuella frågeställningar tillsammans med ledande forskargrupper. Vi har ett brett utbud av olika projekt inom kondenserade materiens teori, kärnfysik, partikelfysik, astrofysik och medicinsk bildfysik. Följande lista innehåller information om alla tillgängliga projekt: Summer jobs for students 2023

De sökande kommer att utvärderas baserat på sina meriter (se nedan) och den högst rankade studenten kommer att få välja projekt först. Den student som rankats på andra plats kommer sedan att få välja bland de kvarvarande projekten, och så vidare.

Observera att dessa sommarprojekt inte kan utgöra en del av ett examensarbete på kandidat eller magisternivå. Det går dock bra att projektet är inom samma forskningsområde som ett tidigare eller framtida examensarbete.

Alla projekt kommer att utföras på plats på AlbaNova.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Regelbundna möten med projekthandledare för att diskutera frågor och utveckling.
 • Möjligheten att arbeta med ett viktigt problem i fysikforskningens framkant.

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Du läser för närvarande en utbildning inom fysik på KTH på kandidat eller masternivå (detta inkluderar de två masterprogrammen TTFYM och TNEEM), men du är inte på sista terminen av masterutbildningen. Du kommer i juni 2023 att ha slutfört minst två års universitetsstudier i Sverige eller utomlands.
 • Du har goda studieresultat och en hög motivation för att bedriva forskning inom fysik.
 • Du arbetar väl både självständigt och i samarbete med andra
 • Du kommunicerar väl både skriftligt och muntligt på engelska då det krävs i arbetet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

De sökandes meriter kommer att utvärderas i förhållande till studietid, vilket innebär att studenter som kommit längre i sin utbildning inte automatiskt har en fördel. Utvärderingen kommer inte att ta hänsyn till hur väl den sökandes profil passar för ett specifikt projekt.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Ansökan ska företrädesvis skrivas på engelska och innehålla följande information:

 1. CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap (max två sidor).
 2. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Detta ska inkludera betyg i avklarade kurser inom pågående kandidat- eller masterprogram. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 3. Personligt brev (max 2 sidor) där du beskriver dina forskningsintressen och motivering för att söka tjänsten. Följande information ska också inkluderas i slutet av brevet: de tre projekt du är mest intresserad av (se lista), listade i prioriteringsordning; en lista på de fem kurser som du tycker du presterat bäst i under dina studier (inkludera kursnamn/kod och ditt betyg); medelbetyg för all kurser som du läst på KTH. 

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till två månader, med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningen är begränsad till en månads heltidsarbete. Det finns en möjlighet att istället arbeta deltid på 50% under två månader, under förutsättning att handledarna för det aktuella projektet är tillgängliga.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Möjliga startdatum är mellan 7e juni och 1a augusti. Notera dock att vissa projekt har ytterligare begränsningar för startdatum (se projektlista för information).
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse med handledare
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2023-0466
Kontakt
 • Josefin Larsson, josla@kth.se, för allmänna frågor
 • Frågor om projekten hänvisas till handledarna
 • (se kontaktinformation i projektlistan).
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb