Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vid institutionen för Hållfasthetslära bedrivs forskning och undervisning inom materialmekanik, strukturmekanik, brottmekanik, utmattning, hållfasthetsteknisk provning, biomekanik, dynamik, tillförlitlighet, papperamekanik, beräkningsteknisk materialmekanik, kontaktmekanik, kontinuummekanik, FEM och så vidare. 

Arbetsuppgifter

Anställningen är att vara övningsassistent i en grundkurs i hållfasthetslära. Arbetsuppgifterna består främst av undervisning i form av räkneövningar men kan även innehålla genomförande av räknestugor, laborationer, seminarier samt bedömning av seminarieuppgifter.

Motsvarade anställning som övningsassistent i kursen FEM för ingenjörstillämpningar kan eventuellt vara aktuellt om det speciellt anges i ansökan.

Kvalifikationer

Allmänna kvalifikationer

Du ska vara antagen till spåret i Hållfasthetsteknik inom master programmet Teknisk mekanik, eller nyligen slutfört kandidatexjobb i Hållfasthetsteknik, eller ha genomgått en utbildning på avancerad nivå med inriktning mot hållfasthetslära. Du ska ha godkänt betyg i den kurs, eller motsvarande, där undervisningen ska ske, d.v.s. en grundkurs i hållfasthetslära, eller FEM kurs om du söker att undervisa FEM för ingenjörstillämpningar. Tidigare erfarenhet av att undervisa är meriterande.

Specifika kvalifikationer

Goda betyg (framförallt i undervisningsämnet)Intresse för att undervisa. Kunna uttrycka dig flytande i svenska i tal och skrift. God förmåga att uttrycka sig muntligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-11-15
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0834
Kontakt
  • Bo Alfredsson, +46 8 790 76 67, alfred@kth.se
Publicerat 2019-05-07
Sista ansökningsdag 2019-11-05

Retour aux postes vacants