Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vi söker nu en strukturerad och analytisk ekonom, placerad vid skolkansliets ekonomiavdelning, på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad. Här arbetar vi renodlat med ekonomi och du blir en del av ett ambitiöst och målmedvetet ekonomiteam. Vi arbetar mot sex institutioner och dess avdelningar samt fem forskningscentra. Tjänsten erbjuder dig ett stort kontaktnät och en dynamisk arbetsmiljö med mycket goda utvecklingsmöjligheter både för din person och också profession.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom kommer du arbeta mot hela skolan för arkitektur och samhällsbyggnad och har ett nära samarbete med skolans redovisningsansvarig. En del av tjänsten består av arbete med fördelning av anslagsmedel och bidrag på skolnivå samt övergripande budget och analyser. Du tar fram information och underlag till ekonomiteamets redovisningsekonomer och deras institutioner.

Den andra delen av tjänsten består av projektredovisning av skolövergripande projekt och centra. Det innefattar löpande bokföring, projektadministration och rapportering till finansiärer. Även bokslutsarbete, resultatuppföljning, budget och kalkyler där du agerar stöd till projektledare och föreståndare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års arbetslivserfarenhet inom redovisning på statlig myndighet, universitet eller högskola, där du gärna har haft ansvar för budget och fördelning av anslag och kostnader inom organisationen. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och också engelska. Du har goda kunskaper i Excel och det är även till fördel att ha goda kunskaper i ekonomisystemet UB4/Agresso.

Vidare ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt och är driven, där du vågar ta egna initiativ. För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att ha ett analytiskt, strukturerat och noggrant arbetssätt med gott siffersinne. Eftersom du kommer arbeta både i ett ekonomiteam och ha ett brett kontaktnät ut mot skolan, är det viktigt att du har en god känsla för service och lätt för att samarbeta med andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-1594
Kontakt
  • Sanna Eklund Dafteke, sanna.dafteke@abe.kth.se
  • Ulf Arvidsson, ulf.arvidsson@abe.kth.se
  • Lars Österman, lars.osterman@abe.kth.se
Publicerat 2019-08-23
Sista ansökningsdag 2019-09-18

Retour aux postes vacants