Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Enheten Clinical Genomics (https://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/) är en nationell forskningsinfrastruktur vid SciLifeLab. Tillsammans med vårdgivare i Sverige jobbar vi för att utveckla och implementera avancerade tester baserade på DNA sekvensering inom sjukvården. Syftet är att säkerställa att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vi jobbar i nära samarbete med genetiker, molekylärbiologer, läkare med flera, både på SciLifeLab och hos olika vårdgivare i Sverige. Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö, ett arbete där målsättningen är att långsiktigt förbättra den vård patienter erhåller, utmanande arbetsuppgifter och en gruppkänsla där alla arbetar mot samma mål. Tekniskt sätt ligger vårt arbete i absolut världsklass och vi jobbar aktivt med att testa gränser och vidareutveckla vår verksamhet.

Vi söker en person som är självständig och ambitiös, men som samtidigt uppskattar arbete i grupp för att nå gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och du har lätt för att bygga goda relationer med olika personalgrupper. Du har helhetssyn och arbetar långsiktigt. Rapportering sker i första hand till team leader för labbet.

Arbetsuppgifter

Den primära arbetsuppgiften är att utföra biblioteksberedningar inför storskalig DNA sekvensering och kvalitetskontroll, samt att bidra till utveckling av enhetens laborativa metoder och processer.

Tjänsten innefattar arbete med ett flertal olika molekylärbiologiska arbetsmoment, användande av flera olika instrument, inklusive vätskehanterare för automatiserad beredning av biblioteken. Övriga uppgifter beroende av tidigare erfarenhet kan inkludera upprätthållande av dokumentation i kvalitetssystemet (ISO17025 ackrediterad verksamhet), inköp av reagens, kontakt med uppdragsgivare / samarbetspartners, samt ansvar för instrument och lokaler.

Kvalifikationer

Krav

  • Examen inom molekylära livsvetenskaper (bioteknologi, biomedicin, molekylärbiologi, biokemi, eller motsvarande)
  • Erfarenhet av laborativt arbete med genomik eller storskalig DNA sekvensering
  • Intresse av underhåll och vidareutveckling av vår laboratorieinfrastruktur
  • Obehindrat behärska engelska och svenska i skift och tal
  • Som person är du strukturerad, organiserad och har en förmåga att se helhetsperspektivet

 Meriterande

  • Erfarenhet av arbete i ackrediterad miljö, tex ISO 17025, ISO 15189 eller motsvarande
  • Erfarenhet av programmering av vätskehanteringssystem är särskilt meriterande.

Personliga förmågor

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha ha lätt för att samarbeta omgivning då du har många  kontaktytor i ditt arbete och vara serviceminded. Vidare bör du ha god förmåga att arbeta självständigt. Arbetet förutsätter att du har specialistkunskap inom ditt område och har en problemlösande analysförmåga.

I rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personliga lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din ansökan ska innehålla CV + personligt brev. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Tidsbegränsad anställning, ALVA (allmän visstidsanställning) i upp till dock längst t o m: 2022-08-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsinterjvuerna är planerade till perioden 12-31 augusti.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2020-1265
Kontakt
  • Valtteri Wirta, valtteri.wirta@scilifelab.se, telefon 073-3380634
Publicerat 2020-07-09
Sista ansökningsdag 2020-08-10

Retour aux postes vacants