Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Vill du ha en del och nyckelroll i att utveckla det framtida svenska life science-ekosystemet, och agera i en central position mellan nationell forskningsinfrastruktur, industri och hälsovård? Vi söker en External Relations Officer till det nyetablerade InfraLife-initiativet, som syftar till att bygga ett gemensamt livsvetenskapscentrum mellan SciLifeLab, MAX IV Laboratory och European Spallation Source ERIC (ESS). Du kommer att vara en del av ett team från dessa tre för samarbeten inom industri / hälsovård. Anställningen är förlagd vid KTH / SciLifeLab Operations Office.

InfraLife

Syftet med InfraLife är att maximera nyttan av investeringarna i Sveriges stora strategiska nationella infrastrukturer SciLifeLab och MAX IV, samt den internationella infrastrukturen ESS, inom livsvetenskaper. Detta unika och kraftfulla samarbete har som mål att öka medvetenheten och kunskapen inom life science industrin, och hälso- och sjukvårdssektorn, och skapa bättre förutsättningar till nyttjande av dessa i Sverige.

SciLifeLab är en nationell infrastruktur för molekylär biovetenskaplig forskning medan MAX IV Laboratory för närvarande är den kraftfullaste röntgenkällan i världen, och European Spallation Source kommer att bli världens mest kraftfulla neutronkälla. Tillsammans kommer vi engagera det breda life science ekosystemet inom akademin, industrin och hälso- och sjukvården för att gemensamt utveckla nya teknik-, data- och utmaningsstyrda kapaciteter för olika sektorer inom livsvetenskap.

InfraLife projektet nyttjar befintliga samverkansfunktionerna vid de tre infrastrukturerna, överbryggar dessa och utgör en gemensam ingångspunkt. Branschorganisationerna SwedenBIO och LIF är partners i InfraLife och en länk till hela den svenska industriella life science sektorn.

Tjänsten vid SciLifeLab/KTH är en av två nya befattningar inom InfraLife-initiativet. Den andra tjänsten kommer att ha sin bas vid MAX IV/Lunds universitet.

Rollen

Vi erbjuder ett inspirerande jobb i en stimulerande och internationell arbetsmiljö. Du kommer att vara en central del av ett nytt team och vara med om att bygga en ny funktion, som utvecklas baserat på, och integrerat med, de framgångsrika befintliga strukturerna vid de tre infrastrukturerna. Din bas kommer vara SciLifeLab Solna Campus i Stockholm, medan MAX IV och ESS är belägna i de norra delarna av Lund. Att hålla en tät kontakt mellan noderna samt hålla sig uppdaterad om de tre ingående organisationerna blir viktigt.

Du kommer stödja projektet och proaktivt engagera en växande användargrupp från life science industrin och hälso- och sjukvårdssektorn.

Vi erbjuder

En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Du är en driven, utåtriktad och socialt kompetent person med ett stort intresse för att vägleda företag i deras FoU-utmaningar, och försöka lösa dessa med hjälp av avancerad forskningsteknik inom life science. Du har en utmärkt förmåga att kommunicera och interagera med experter från olika sektorer och kan skapa pålitliga relationer och nödvändiga partnerskap. Stor vikt läggs vid personlig kompetens och lämplighet.

Krav

I rollen kräver en gedigen vetenskaplig bakgrund, en universitetsexamen inom molekylärbiologi / kemi / mjuk materia / bioteknik / biofysik eller liknande, och minst 5 års erfarenhet av samordning eller projektledning inom en forskningsgrupp eller likvärdigt. Du har en bakgrund från antingen en industriell forskargrupp, från sjukvård eller klinisk forskning, eller från en akademisk forskningsmiljö med omfattande industriellt samarbete. Du har bevisad erfarenhet av samarbete och tvärvetenskapligt arbete.

Du kan uttrycka dig fritt muntligt och skriftligt på engelska och är bekväm även på svenska.

Meriterande

En god förståelse av det svenska life science ekosystemet och erfarenhet av att interagera med finansieringsorgan och politiska beslutande organisationer är en styrka i rollen. Erfarenhet av forskning med avancerad forskningsinfrastruktur är en klar fördel, samt att skriva ansökningar och olika typer av juridiska dokument ses som meriter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen inleds med sex månaders provanställning. 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2020-0419
Kontakt
  • Sandra Falck, sandra.falck@scilifelab.se
  • Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se
Publicerat 2020-12-22
Sista ansökningsdag 2021-02-01

Retour aux postes vacants